Društvo

Novi slučaj trovanja pasa

| 30:11:2015 | 13:25:45

Nakon novog slučaja trovanja pasa, koji je zabilježen u subotu, ispred Robne kuće, saopštenjem se obratila prof. Milena Zoranović iz NVO koja se bavi zaštitom životinja – “Sunčani sat“.
 
Ona je upozorila na ovu pojavu, i zamolila sugrađane da budu humaniji.
 
“Poštovani vlasnici ugostiteljskih objekata u centru Bara, ne trujte - nahranite! Pomozite. Budite u grupi onih vaših kolega koji su spremni da pomognu. Dobro se dobrim vraća. Na Staroj raskrsnici, jednom ‘velikom’, našem, barskom preduzeću zasmetali psi koji se skupljaju oko kontejnera u koje radnici bacaju ostatke mesa i krvlju natopljene kartone. Zato je postavljen otrov.
 
Svakodnevno pratimo živote naših marginalizovanih četvoronožnih sugrađana, znamo koliko je njihov život težak, a borba da prežive dostojna divljenja. Apelujemo i molimo sve dobre ljude da otvore srce i pokažu da umiju da vole, brinu i pomažu. Koliko god da je nama Ijudima teško njima, bespomoćnim i ostavljenim da se snalaze na ulici, još je teže”, istakla je Zoranović.
 
Ona je pozvala sve da pomognu volonterima iz ove NVO, koji pomažu životinjama iz sopstvenih prihoda.
 
“Priključite nam se. Nahranite i napojte. Obezbijedite im neki kutak da mogu da se sklone od kiše i vjetra. Naučite svoju djecu da vole. Ovaj svijet će biti Ijepše i sigurnije mjesto za življenje i nama i onima koji zavise od nas”, zaključuje prof. Milena Zoranović.