Društvo

Maslinijada počinje workshopom u petak

by Željko Milović | 03:12:2015 | 23:07:47

Zvanični program Maslinijade počinje u petak popodne, kada će biti priređen workshop u sklopu projekta „Promotion of Olive Oil consumption in Montenegro“ („Promocija konzumacije maslinovog ulja u Crnoj Gori“).
 
Realizovaće ga „Montenegro Biznis Alijansa“ (MBA), pod pokroviteljstvom „International Olive Conncila“ (IOC). Glavni cilj ovog projekta je povećanje svijesti o benefitima korišćenja maslinovog ulja u Crnoj Gori.
 
Na workshopu biće promovisane dvije MBA publikacije: brošura pod nazivom „Vodič za poznavanje maslinovog ulja“ i flajer „Upoznajmo maslinovo ulje“. Publikacije su namijenjene potrošačima, i imaju za cilj da pruže osnovne informacije o maslinovom ulju.
 
Nakon prezentacije, predsjednik Društva maslinara Bara Ćazim Alković proglasiće najbolja ulja Maslinijade, a potom će, uz stručan nadzor Alkovića i dr Ilije Morica - konsultanata na projektu, biti izvršena degustacija pobjedničkih ulja.
 
Workshop će se održati u petak, u restoranu „Akvadukt“ (pored prostorija Udruženja maslinara Bara), sa početkom u 18:00.