Društvo

Mediteranske sadnice ispred kladionice Volcano

by Željko Milović | 07:12:2015 | 17:47:49

Jedna od rijetkih preostalih neuređenih javnih površina – "kocka“ ispred kladionice "Volcano“, pored "Crvene banke“ u Ulici Jovana Tomaševića, od danas je za primjer.
 

Vrijedni radnici JP Komunalne djelatnosti, na čelu sa rukovodiocem Sektora Zelenilo Mirom Prentović, kultivisali su ovu površinu sadnicama mediteranskih biljaka – ruzmarinom, lavandom, agavama, patuljastim šipkom, poleglim šibljem – formiumom i dracenom.


"Iza bivših vlasnika, koji su na tom mjestu imali terasu, ostao je suv i maltene beživotan komad nabijene zemlje. Na zahtjev kladionice ’Volcano’ koja sada radi na tom mjestu, odlučili smo da iznova oživimo tu javnu površinu. Naišli smo na izuzetno razumijevanje ljudi iz ’Volcana’, koji su kupili nekoliko kubika zemlje i nabacali u kocku, a mi smo zasadili biljke koje daju mediteranski pečat gradu. Na taj način je, spojem privatnog i javnog sektora, oplemenjen na pravi način jedan dio našeg grada. Reakcije građana i stanara su izvanredne“, kaže za Bar Info Prentović.   
 
Ona je još jednom ukazala na velike probleme sa kojima se susreću u Ulici Jovana Tomaševića, jer je služba na čijem je čelu iznova morala da sadi stabla i žbunje pored magistrale, pošto su ranije sadnice dva puta bile na meti lopova.