Društvo

Adria u posjeti OŠ Jugoslavija i Crvenom krstu

| 11:12:2015 | 20:01:06

Štićenici NVO “Adria” su danas, u okviru projekta “Volonterstvom do inkluzije” kojeg podržava Američka ambasada u CG, posjetili OŠ “Jugoslavija” i Specijalno odjeljenje te škole, kao i prostorije Crvenog krsta Bar.
 
Lidija Raković, direktorka škole “Jugoslavija” je uputila goste iz “Adrie” u aktivnosti koje realizuje škola u cilju inkluzije osoba sa invaliditetom. Biljana Marković i Branka Dumnić, dipl. defektolozi koji rade sa djecom sa smetnjama u razvoju, su ih upoznali sa radom, a volonteri “Adrie” i korisnici usluga su uručili simbolične poklone i družili se sa učenicima.

 
Ispred OO Crvenog krsta Bar, sekretarka Zorica Crnčević ih je upoznala sa mnogobrojnim aktivnostima koje u okviru svog rada ima ova organizacija. Poseban naglasak je bio na promociji volonterizma i njegovog značaja za ranjive grupe i čitavu zajednicu u kojoj djeluju.
 
“Zahvaljujemo se svima na lijepom dočeku i nadamo se i budućoj, još kvalitetnijoj, saradnji, kao i na prigodnom poklonu koji su naši volonteri dobili od OOCK Bar. Ostaje nam još jedna posjeta srodnom udruženju iduće nedjelje”, rekla je Marta Anđelić, rukovodilac NVO “Adria”.