Društvo

Obezbijeđen novac za završetak zgrade prosvjete i zdravstva

by Vjera Vučićević Knežević | 17:12:2015 | 22:44:02

Prosvjetni i zdravstveni radnici Bara već preko sedam godina čekaju da se usele u zgradu A-6, jer, iako su radovi na jednom broju stanova završeni, zgrada nema lifta, struju, ni vodu... Predsjednik Opštine dr Zoran Srzentić istakao je na to da stanovi ne mogu biti priključeni na vodovodnu i elektromrežu, dok zgrada ne dobije upotrebnu dozvolu.
 
On je objasnio da je na sastanku, održanom prije desetak dana kod potpredsjednika Vlade Vujice Lazovića, kojem su prisustvovali predstavnici ministarstava zdravlja, prosvjete, finansija i barske lokalne samouprave, navedeno da su sredstva neophodna za završetak radova obezbijeđena, “samo treba pronaći modus da se njihov transfer ka izvođaču obavi na pravni i zakonit način”.
 
“Na rješavanju ovog problema se intenzivno radi, a Opština Bar, iako nije ni vlasnik, niti investitor, dala je izuzetan doprinos da prosvjetni i zdravstveni radnici riješe stambeno pitanje” - ističe Srzentić.

 
Podsjetimo, jednoglasnom odlukom odbornika lokalnog parlamenta na sjednici 2005. godine, opština Bar je poklonila plac za izgradnju zgrade A-6 i invevestitore - Ministarstvo prosvjete i Ministarstvo zdravlja, te Fond za zdravstveno osiguranje, oslobodila plaćanja komunalija.
 
Za razliku od prethodnih čelnika lokalne samouprave u Baru, koji su dvadesetak puta precizirali datum useljenja, sadašnja vladajuća struktura nije licitirala datumima, pa će procjena gradonačelnika dr Zorana Srzentića, da je rješenje na pomolu, vjerovatno uliti optimizam prosvjetarima i medicinarima.