Društvo

Novi rok konkursa za najbolji biznis plan

| 22:12:2015 | 22:46:13

Business Start-up Centar Bar je produžio rok za prijavu na konkurs za najbolji biznis plan – novi datum je 18. januar 2016. godine.
 
Ova aktivnost podržava razvoj preduzetništva i malih i srednjih preduzeća u Crnoj Gori, u smislu mikrokreditne podrške po povoljnim uslovima. Na konkurs se mogu javiti svi zainteresovani potencijalni i postojeći preduzetnici koji žele podršku započinjanja ili proširenja već postojećih biznisa. Krediti su iznosa do 10.000 eura, odobravaju se preko NLB Montenegro banke, po kamatnoj stopi od 6%, sa grejs periodom od pola godine i rokom otplate do četiri godine.
 
Za prijavu na konkurs potrebno je pripremiti biznis plan, prema smjernicama BSC Bar i dostaviti ga zajedno sa formularom za prijavu koji je istaknut na web stranici www.bscbar.org. Prispjele biznis planove će ocjenjivati nezavisna zvanična komisija koju čine predstavnici partnerskih institucija BSC Bar iz privrednog sektora.
 
Biznis planovi će se ocjenjivati u dva kruga: u prvom krugu ocjenjuje se sam pisani dokument, a u drugom usmeno obrazloženje nosioca plana, odnosno preduzetnika. Kriterijumi su preduzetničko iskustvo, inovativnost, finansijska održivost, razvojni potencijal u lokalnoj zajendici i društvena odgovornost. U biznis planu potrebno je da bude obrazložen komercijalni i inovativni kvalitet biznis ideje, odnosno, dugoročna održivost biznisa i inovativni koncept koji će ukazivati na prednost u odnosu na postojeće proizvode i usluge. U skladu sa ocjenom komisije i zahtjevima preduzetnika, BSC Bar odobrava apliciranje za mikrokreditna sredstva.
 
BSC Bar dva puta godišnje organizuje takmičenje za najbolji biznis plan, kao jednu od svojih glavnih aktivnosti sa ciljem podsticanja razvoja preduzetništva i samozapošljavanja u Crnoj Gori. U okviru ove aktivnosti, u posljednjih 7 godina kreditno je podržano preko 80 start-up i postojećih preduzeća.