Društvo

Koncertna sezona otvorena operom i Akademijom

by Nemanja Janković, photo by Anto Baković | 02:01:2016 | 18:43:16

Repriza “najluđe” noći, na Trgu 1. januara, protekla je u opuštenoj atmosferi, uz uživanje u muzici i sabiranju utisaka sa dočeka.
 
U otvaranju nove koncertne serije u 2016. godini, tandem soprana Aleksandra Vojvodić Jovović Bojana Kukić pružile su četrdesetak minuta za istinsko uživanje. Izvođenje klasičnih djela i ruskih romansi u novom aranžmanu, na nekoliko stranih jezika, oduševilo je posjetioce.


“Danas sam nastupala i u Budvi, ali je svaki novi nastup u mom Baru posebna priča. Lijepa noć, ne toliko hladna kao sinoć, omogućila nam je da na pravi način zaokružimo muzički segment onako kako smo  zamislile... Uživale smo na bini, a utisak je da je i publika odlično reagovala“ – istakla je za Bar Info Aleksandra Vojvodić Jovović.


Nakon nastupa dvije dame, koje je muzički ispratio Haris Babajić, koncertni podijum preuzeli su majstori klupske svirke, i u potpunosti opravdali ukazano povjerenje. “Akademija” je bila u elementu, ređali su se hitovi domaće i strane produkcije...
 
Na polovini koncerta, “stari as”, vokal prve LP ploče izdate u Baru sa “Bellmondom” još davne 1988. godine - Gajo Ugrenović - svoje mjesto je prepustio mlađanoj Tei Šufti, koja je uz momke što su zvučali sjajno i uigrano, zapalila atmosferu. Tandem pjevača “Akademije” je odradio odličan posao.


“Nakon brojnih nastupa u ostalim gradovima Crne Gore, ali i u Albaniji, drago mi je što smo nastupili i u našem gradu. Zahvaljujem se TOB i Opštini Bar na ukazanom povjerenju, a publici na sjajnoj povratnoj reakciji. Uživali smo na bini, i to se vjerovatno i osjetilo” - kroz osmijeh je istakao Božo Gagović, alfa i omega “Akademije”.


Koncertni program u subotu počinje takođe od 19:00. Nastupaju Nemanja Bogićević, Mićo Vujović, i za sve poklonike malo “tvrđeg“ zvuka - Nebojša Đukanović i “Grim”.