Društvo

Na sutormanskom snijegu

by Silvija Vukelić | 17:01:2016 | 22:01:51

Zabijelili su se vrhovi planina iznad Bara. U gradu je bilo malo koga bez kape, šala i zimske odjeće koja po barskom sjevercu, znamo, ne pomaže mnogo. Iz toplih domova izlazio je ko mora. Ipak, neki naši sugrađani prkosili su zimi, pa su nedjeljno popodne iskoristili za boravak na snijegu.
 
Dejan Senić je sa sinom Markom i prijateljima Draškom i Natalijom Radović namjerio da pođe do Šaltine njive na Sutormanu, blizu kuća Boškovića, ali je zbog leda bio prinuđen da zaustavi automobil kraj puta.
 
“Gotovo trista metara od skretanja za Poda je led. Sigurno petnaestak automobila je bilo parkirano kraj puta, jer se dalje nije moglo. Tu je uzbrdica, pa po takvom terenu nije lako ni automobilima sa zadnjom, a kamoli prednjom vučom. Zbog toga smo se vratili natrag i odlučili da skrenemo kod Dvorca Todorovića, gdje je igralište. Jeste bilo hladno, ali smo proveli prelijepo popodne na sutormanskom snijegu. Posebno se obradovao Marko”, kaže Senić.
 
Natalija Radović je porijeklom iz Rusije, iz Sankt Petersburga. Ljubav je, kaže, dovela u Crnu Goru. Poslije dugogodišnje veze udala se za Draška, a već četiri godine živi i radi u Baru.
 
“Obradovalo me što je zabijelilo malo iznad grada. Nije da mi nedostaje snijeg, ali ipak je lijepo kada padne malo. Meni nije hladno, čudno mi je kada je zima bez snijega”, s osmjehom kaže ova instruktorka plesa.
 
Prenosimo vam djelić atmosfere sa sutormanskog snijega, zahvaljujući njihovim fotografijama.