Društvo

Još se ne zna termin Festivala vina i ukljeve

by Nemanja Janković | 19:01:2016 | 14:28:53

Zvaničan termin održavanja Festivala vina i ukljeve još uvijek nije poznat.
 
Po riječima predsjednika MZ Crmnica, Đura Pejovića, radovi na čuvenom Virskom mostu su još uvijek u toku. Prema posljednjim informacijama, pripadnici Vojske CG krenuli su sa skidanjem tzv. inžinjerskog mosta....


“Rekao sam i ranije da termin održavanja Festivala zavisi od više faktora. Jedan od njih je i skidanje inžinjerskog mosta, a nakon ove faze radova, ostaju još par tehničkih detalja da se urade. Kompletna organizacija Festivala je dosta kompleksna. Umnogome zavisi i od povoljnih vremenskih prilika“ - rekao je Pejović za Bar Info.

Termin održavanja tradicionalne svetkovine varira iz godine u godinu, a posljednje najave su bile za sredinu ovog mjeseca. Velika je vjerovatnoća da će, ipak, manifestacija biti održana u posljednjoj nedjelji januara ili početkom februara.


“Ne možemo još uvijek licitirati sa terminom održavanja manifestacije. Prioritet je da kapitalna investicija bude okončana, da nas vrijeme posluži i da još jednom svi zajedno uživamo u velikoj svetkovini ovog kraja. Naravno da će kompletna javnost preko vas biti blagovremeno informisana o tačnom terminu održavanja” - zaključio je Pejović.