Društvo

Vesna Šoškić direktor Radio Bara

| 12:02:2016 | 11:56:25

Vesna Šoškić izabrana je za direktora Radio Bara na današnjoj, desetoj sjednici Savjeta preduzeća.

Na konkurs za izbor direktora Radio Bara, objavljen u dnevnom listu “Pobjeda” 30. decembra prošle godine godine prijavila su se dva kandidata - Vesna Šoškić i Milan Vujović. Oba su ispunjavala formalne uslove konkursa, a Savjet je javnim glasanjem, sa 3 glasa za Šoškićevu i jednim za Vujovića, odlučio da se za direktora imenuje Vesna Šoškić.

Prvo njeno zaposlenje u Radio Baru bilo je 1990. godine na poslovima spikera. Po završetku Pravnog fakulteta, radi kao novinar, a višegodišnji je dopisnik RTCG iz Bara.

Od 2007. do 2015. godine bila je urednik u Radio Baru, a od aprila prošle godine obavlja funkciju v.d. direktora.

Iako je na rukovodećem položaju već nekoliko godina, redovno obavlja novinarske zadatke, a aktivna je i u kulturnom i društvenom životu grada i države.

“Radio Bar je prepoznat kao istinski javni servis svih građana i nadam se da ćemo i u narednom periodu svojom uređivačkom koncepcijom i radom iza kojeg stoji tim iskusnih novinara -  profesionalaca, opravdati tu reputaciju i napraviti korak naprijed u objektivnom i odgovornom javnom informisanju. Poslije višedecenijskog nastojanja, konačno smo krajem prošle godine stavili u funkciju predajnik na Možuri, tako da je našim radio-signalom pokrivena čitava teritorija opštine. U narednom periodu prioritet nam je nabavka nove opreme, koja će omogućiti bolje tehničke uslove za rad, osavremenjivanje programa i programskih sadržaja, što će uticati i na veću slušanost  Radio Bara. Trudićemo se naš portal Bar Info, i dalje bude jedan od najčitanijih sajtova u državi” - kazala je Vesna Šoškić, direktor Radio Bara.