Društvo

Učenici sa Vira na Festivalu vina i ukljeve

by Milanka Vukosavović | 14:03:2016 | 18:28:15

Učenici škole “Jovan Tomašević” na Virpazaru aktivno su učestvovali na Festivalu Vina i ukljeve, koji je proteklog vikenda održan u ovoj varošici.
 
Članovi preduzetnikog tima škole obezbijedili su štand za izlaganje proizvoda i ukrasili ga radovima koji su nastali kreativnim stvaranjem. Preovlađivali su predmeti od gline koje su izradili sami učenici, zahvaljujući svesrdnoj podršci profesora muzičke i likovne umjetnosti Jasmini Radović i Borisu Petričeviću. Obuku za izradu predmeta od gline pomogle su i umjetnice koje žive na Virpazaru, prepoznatljive po izradi glinenih predmeta - Jasmina Mistović i Branka Đalac.

 
Članovi preduzetničkog tima su raznovrsne predmete i suvenire prodavali po pristupačnim cijenama, a novac prikupljen od prodaje biće iskorišćen za organizovanje izleta.
 
“U školi nastojimo da na različite načine djeci omogućimo što kvalitetnije vannastavne aktivnosti i učešće u vannastavnom programu, istovremeno vodeći računa i o budžetu roditelja. Zato smo odlučili da od prihoda koji smo ostvarili na Festivalu organizujemo besplatan jednodnevni izlet za sve naše učenike”, kazao je direktor ove obrazovne ustanove Miodrag Šćepanović, ističući da su “time spojili lijepo i korisno i ispoštovali koncept savremenog školstva, koji teži razvoju i primjeni preduzetničkih vještina”.