Društvo

Uskršnje čestitke dr Srzentića i Subašića

| 26:03:2016 | 10:26:16

Povodom Uskrsa, predsjednik Opštine Bar dr Zoran Srzentić uputio je nadbiskupu barskom msgr. Zefu Gashiju i svim vjernicima rimokatoličke vjeroispovijesti čestitku. U njoj se kaže:
 
U ime Opštine Bar i svoje lično, Vama, Vašim saradnicima i svim vjernicima rimokatoličke vjeroispovjesti upućujem najiskrenije čestitke povodom Uskrsa, najvećeg hrišćanskog praznika.
 
Dan Hristovog vaskrsenja, simbol radosti života, ljubavi, vjere i nade, treba da nas podsjeti na trajne ljudske vrijednosti po kojima se Bar oduvijek prepoznaje - tolerancija, međusobno razumijevanje i skladan suživot ljudi svih vjera i nacija.
 
Želim da ovaj veliki praznik provedete okruženi porodicom, rodbinom i prijateljima u miru i blagostanju, ispunjeni vjerom u bolju i sigurniju budućnost.

 
 
Čestitku je uputio i predsjednik SO Bar Osman Subašić:
 
Poštovani gospodine Gaši,
 
Povodom najradosnijeg i najvećeg hrišćanskog praznika Uskrsa, Vama, sveštenstvu i svim vjernicima rimokatoličke vjeroispovjesti, u ime Skupštine opštine Bar i u svoje lično, upućujem najsrdačnije čestitke.
 
Praznik Hristovog uskrsnuća je praznik nade i spasenja. Poziva nas da se zalažemo za mir, ljubav i razumijevanje, a ujedno nas podsjeća da su poštovanje među ljudima i uvažavanje različitosti jedno od univerzalnih ljudskih vrijednosti, na kojima se temelji naše istorijsko trajanje na ovim prostorima.
 
Želim da ove blage dane provedete u krugu bliskih i dragih ljudi, u dobrom zdravlju i blagostanju, miru i ljubavi.