Društvo

Ulaz u OŠ Mrkojevići obnovljen zahvaljujući donacijama

| 12:04:2016 | 12:22:18

Glavni ulaz u dvorište Osnovne škole “Mrkojevići” od danas sija novim sjajem. Zahvaljujući donatorima urađeno je novo prilazno stepenište, kapija i ograda prema putu.

 
Stepenište, ukupne vrijednosti 3.000 eura, dar je Emina Kalamperovića, dok je novac za radove na iskopu vrijedne 250 eura darovao Semir Kurtović. Izradu kapije i ograde, ukupne vrijednosti 2.990 eura, finansirali su Ilijaz Osmanagić sa 1500 eura i Emir Rašketić sa 1200 eura. Prevoz, farbanje i postavljanje kapije i ograde besplatno je uradio Bećir Odžić, dok je kompanija “Cerovo” donirala farbu za ogradu.
 
Ukupna vrijednost radova je 6.240 eura.

 
“Cilj ove investicije je da se poveća bezbjednost, kao i da naši učenici borave u ljepšem i podsticajnijem ambijentu. Uprava škole će u narednom periodu posebnu pažnju posvetiti uređenju školskog dvorišta, a za tu namjenu je poznati ulcinjski arhitekta Fuad Mavrić besplatno uradio dio projektne dokumentacije. Drago nam je da poznati privrednici Bara i roditelji, po ko zna koji put, prepoznaju našu školu kao mjesto u koje vrijedi ulagati. Ulaganje u obrazovanje je zalog za budućnost”, istakao je za Bar Info Osman Grgurević, direktor OŠ “Mrkojevići”.