Društvo

Planinari juče od Sutormana do Starog Bara

by Darija Marđokić | 09:05:2016 | 10:48:14

Članovi planinarskog kluba „Rumija“, njih 33, prešli su juče rutu od Sutormana do Starog Bara.

Pješačka tura počela je u devet časova, a vodila je od Sutormana, preko Mužica, Čukulijera, Bijele skale, Baltine do Starog Bara. Dužina staze iznosila je 25 kilometara, a težina rute spada u srednje.
 

Mada je većina tokom planinarenja strahovala od zmija, prava pometnja nastala je u Čukulijerima, kada je nekoliko bikova pojurilo za ekipom. Na sreću, sve je prošlo u najboljem redu, a kada su se našli na sigurnom, planinari su se našalili i složili da malo više adrenalina nije na odmet.

Nakon tri sata pješačenja, članovi ovog planinarskog društva stigli su na Bijelu skalu, na 903 metara nadmorske visine, gdje su napravili veću pauzu koju su iskoristili za fotografisanje i uživanje na veličanstven pogled koji se pruža na Bar.

Turu su nastavili nakon pola sata, a uz put su se osvježavali vodom sa izvora i bunara. Muški članovi kluba su ujedno i uređivali stazu, a pojedini su iskoristili priliku da uberu majčinu dušicu i pelina kojih je bilo u izobilju.
 

Pješačku turu su završili u 16 sati u Starom Baru, nakon sedam sati pješačenja. Vođe ove ture bili su Darko Pepđonović i Igor Perčobić.