Društvo

Vjetroelektrane na Možuri investicija od 80 miliona eura

| 18:05:2016 | 22:00:26

Premijer Crne Gore Milo, Đukanović boravio je danas na poziv malteškog premijera Džosefa Muskata u zvaničnoj uzvratnoj posjeti Valeti.
 
“Prva investicija u Crnoj Gori sa Malte vrijedna je 80 miliona eura. Za godinu i po biće izgrađena vjetroelektrana na Možuri, to je rezultat intenzivnih razgovora premijera Mila Đukanovića i Džozefa Muskata i veoma dobre saradnje dvije države”, rečeno je nakon sastanka.
 
Đukanović je kazao da je prva tranša vrijedna 15 miliona eura već opredijeljena, i da će sve biti završeno za oko godinu i po.
 
I administrativni detalji za projekat na Možuri, gotovo su završeni, kazao je premijer Malte Džozef Muskat nakon sastanka sa Đukanovićem.
 
Istakao je da Malta Crnu Goru podržava na putu u EU, i da će podijeliti dragocjena iskustva iz integracija, i poslije integrcija, a to je posebno važno u ovom trenutku, jer Malta je predsjedavajuća Uniji od juna.
 
"Crna Gora na pravi način i pravom dinamikom ispunjava neophodne uslove da bude član Evropske unije i Malta aktivno podržava crnogorske aspiracije za članstvo. Naše predsjedavanje Uniji i naše angažovanje pomoći će Crnoj Gori da se približi članstvu. Pomoći ćemo vam i dijeleći naša iskustva u proteklih 12 godina, jer i kada postanete član stižu brojne obaveze posebno izazovne za male administracije", poručio je Muskat.