Društvo

TO Bar na Beogradskom manifestu

| 28:05:2016 | 22:14:03

Turistička organizacija Bar, po drugi put, zajedno sa NTO Crne Gore i LTO Budve, Tivta, Herceg Novog i Podgorice, i turističkom privredom, predstavila je turističku ponudu za predstojeću ljetnju sezonu na “Beogradskom manifestu”, na Kalemegdanu, od 27. do 29. maja.
 
“Beogradski Manifest” je festival najboljih manifestacija i destinacija u regionu, i osmišljen je u nekoliko cjelina i na više mjesta. Posjetioci su u prilici da se u okviru tematske cjeline “Tradicional” upoznaju sa raznolikom ponudom, zabavnim i kulturnim dešavanjima koja ih očekuju tokom ljeta u Baru i Crnoj Gori.
 

Barski maslinari i crmnički vinari i ove godine upotpunili su ponudu barske opštine, na autentično uređenim štandovima - od maslinara svoje proizvode su prezentovali Božo Šaltić, Vebija Abazović i Alija Mujić, dok je Miodrag Leković predstavio nekoliko vrsta vrhunskog vina. Mira Babić je promovisala i poklanjala sapune od djevičanskog maslinovog ulja, dobijenog iz barskih maslinjaka.
 

“Brojni posjetioci su već prvog dana ‘Manifesta’ pokazali veliko intersovanje za ljetovanje na području naše opštine, dobili reklamni materijal i informacije u vezi smještaja i brojnih aktivnosti kojima se mogu baviti tokom odmora, a takođe su uživali u degustaciji crmničkog vina, barskih maslina i maslinovog ulja. Predstavnici turističke privrede Crne Gore obezbijedili su nagrade za posjetioce -ljetovanje za dvije osobe, a iz barske opštine nagradu je obezbijedio hotel ‘Korali’. Barsku opštinu je u 2015. godini posjetilo 65.711 turista iz Srbije, što je za 46,47% više nego u 2014. godini, a ostvareno je 505.274 noćenja, što je za 54,49% više nego u 2014. godini”, kažu u TO Bar.