Društvo

Radionica NVO povjerenje u Vladimiru

by Željko Milović | 07:06:2016 | 21:38:46

U sklopu projekta “Prevencija bolesti starijih žena i žena sa invaliditetom sa posebnim akcentom na prevenciju raka dojke”, a na inicijativu dr Ganimete Hodže i žena Vladimira, NVO Povjerenje je održalo vrlo uspešnu radionicu u Vladimiru, u saradnji sa NVO Zdrava Dona Montenegrina.

O prevenciji i značaju ranog otkrivanja raka dojke govorila je dr Nada Cicmil, pripremivši kompletnu prezentaciju na albanskom jeziku.


“Zahvaljujući podršci uprave Doma zdravlja Ulcinj i direktora dr Pavla Marnikovića, ova vrlo uspješna radnionica je održana u ambulanti u Vladimiru. Zahvaljujući velikom angažmanu osoblja, prije svega dr Sabrije Taipi i dr Adem Mustafe, posećenost je prevazišla sva naša očekivanja. Ono sto pokazuje koji je značaj ova tema imala jeste da su ove žene, bez obzira na sve obaveze koje imaju, vezane za Ramazan, ipak došle da prisustvuju i aktivno učestvuju. Posebno ističemo značaj prisustva novinara TV Teute, koja ima veliku gledanost na ovim prostorima, a koji su snimali čitavu radionicu, tako da će veliki broj ljudi biti u prilici da čuje vrlo korisne informacije”, istakla je za Bar info izvršna direktorka NVO Povjerenje dr Gina Masoničić.