Društvo

Allegra: Niko iz TO Bar nije dočekao goste s kruzera

| 08:06:2016 | 14:36:56

Povodom boravka drugog kruzera firme “Thomson Celebration” sa 1225 putnika iz Velike Britanije, oglasio se Mihailo Vukić, direktor turističke agencije “Allegra” iz Bara, čijim posredovanjem su turisti ovim brodom stigli u Bar. Reagovanje prenosimo integralno:
 
“Za razliku od prvog puta, kada je sve bilo odlično organizovano, ovaj put smo naišli na nerazumijevanje lokalne Turističke organizacije, pa je sve bilo prepušteno individualnoj organizaciji ‘Port of Adria’, koja je organizovala kulturno-umjetnički program i štandove na šetalištu, i agenciji ‘Allegra’, koje nisu zadužene za taj dio posla.
 
Mi ovdje ipak obavljamo samo funkciju lučkog agenta. Prosto je nevjerovatno da niko iz TO Bar nije našao za shodno da dočeka i informiše ovoliki broj stranih gostiju sa broda o turističkim atrakcijama i ponudi Bara i Crne Gore, već su to radili učenici Srednje ekonomske škole, na čemu smo im jako zahvalni i radujemo se njihovom novom iskustvu.
 

Lokalna organizacija na čelu sa direktoricom Nedom Ivanović nije nam obezbijedila čak ni mape grada koje smo samoinicijativno dijelili gostima, a i info pult je izostao ovog puta. Brodovi su došli, ali sada moramo nešto napraviti i da ostanu tj. dolaze ponovo.
 
Mišljenja smo da je ovo jako loše za reputaciju grada Bara, Crne Gore i, naravno, lokalne privrede, jer turisti ovog puta nisu bili adekvatno obaviješteni o bogatoj turističkoj ponudi koju pružaju Bar i njegova okolina.
 
Sve to, na žalost, navodi na činjenicu da sa pravom smatramo kako su predstavnici TO Bar svoj posao radili samo prilikom prvog dolaska kruzera u naš grad, jer su znali da će taj događaj sa pravom biti medijski ispraćen. Turizam nije samo slikanje i pričanje za kamere, već iskrena predanost svome poslu”, stoji u saopštenju kojeg potpisuje Vukić.