Društvo

VIDEO: Sergej Ćetković i Halid Bešlić na Ljetu sa zvijezdama

by Vesna Šoškić | 06:07:2016 | 22:21:50

Ljetnja muzičko zabavna manifestacija Turističke organizacije Bara “Ljeto sa zvijezdama”, obilježiće ove godine, kada se slave i veliki državni jubileji, deset godina postojanja. Tim povodom u Baru će biti priređeno sedam koncerata, svakog petka po jedan, počev od 12. jula.
 
"Ljeto sa zvijezdama" otvoriće popularni i omiljeni Sergej Ćetković, koji je 2006. godine, takođe prvi nastupio.
 
Turistička organizacija Bara potrudila se da na desetom, jubilarnom "Ljetu sa zvijezdama", koncertima različitog žanra, zadovolji ukuse širokog auditorijuma, a i brojčano biće održano onoliko koncerata koliko ih je bilo i prvih godina, kada je i počela ova popularna ljetnja manifestacija. Prvi put ove godine pojaviće se i jedan pjevač narodne muzike i to velika zvijezda folka Halid Bešlić.

 
"Ovo je manifestacija koja je naišla na odličan prijem i kod turista i kod građana Bara. Na nekim koncertima bilo je i do 10.000 posjetilaca. U početku smo bili orjentisani na pop-rok zvuk, a ovoga ljeta, kako je ovo jubilarno, deseto izdanje manifestacije, odlučili smo da napravimo jedan mix i zadovoljimo različite ukuse. Željeli smo da počnemo od Sergeja Ćetkovića, koji je i otvorio manifestaciju "Ljeto sa zvijezdama" 2006. godine i to 12. jula. Nina Badrić nastupiće 22. jula, kada će na prelijepom šetalištu kralja Nikole biti priređeni i štandovi sa crmničkim vinom i plodovima masline", kazala je na presu, koji je upriličen povodom početka manifestacije, direktorka TO Bar Neda Ivanović.
 
Kraj jula rezervisan je za etno zvuk. Publika će 29. jula čuti regionalno popularnu etno grupu Divanhana iz BiH, makedonsku Monistru i barsku etno grupu Zora.
 
Na večeri opere i džeza , 5.08. nastupiće Aleksandra Vojvodić-Jovović, Bojana Pejanović, bariton Vasa Stajkić, hor "Antivari musica", sa dirigentom Mirom Kruščićem, orkestar Radovana Papovića.. Za džez je zadužena dama izuzetnog vokala, Baranka Renata Perazić i grupa Tata Mata.
 
Napravljen je ustupak brojnim zahtjevima publike, pa će prvi put publika na “Ljetu sa zvijezdama” čuti i narodnu muziku. Biće to velika zvijezda folka, koja je u Baru pjevala davno, u vrijeme Jugoslavije, Halid Bešlić. Nastupiće 12. avgusta, a narednog petka, 19. avgusta publika će uživati uz Grim i Tropico bend.
 
"Ljeto sa zvijezdama" biće završeno na Virpazaru, 26.08. koncertom Akademie i Odjile, nekada popularne jugoslovenske grupe, koja je obnovila repertoar.

 
Željka Radak Kukavičić, direktorka Nacionalne turističke organizacije, kazala je na presu da je uspjeh održati jednu manifestaciju deset godina, a njeno dugo trajanje potvrđuje kvalitet, jer, kako je istakla "samo prave vrijednosti traju".
 
“Različiti žanrovi, različite lokacije, pokazuju da se TO Bara potrudila da zadovolji sve ukuse i sve generacije. Ono što se može primjetiti jeste da ponudu grada Bara karakterišu kvalitet i raznovrsnost. Vidi se da lokalna uprava i Turistička organizacija ulažu velike napore u turističku infrastrukturu, što je urodilo plodom, jer sve je veći broj turista na barskoj rivijeri i sve se duže zadržavaju", istakla je Željka Radak Kukavičić.
 
“Ljeto sa Zvijezdama”, zajedno sa Barskim Ljetopisom, garant su dobre ponude i građanima Bara i turistima u sezoni, kada je riječ o kulturno-umjetničkom i zabavnom programu.
 
Turistička organizacija podržaće i druge manifestacije koje su u svrhu poboljšanja turističke ponude, poput Sun Cinema Festa u Sutomoru i Baru, kao i " Veče Šušanjana " i "Spičansku noć".