Društvo

VIDEO: Donacija studijske opreme Radio Baru

by Vesna Šoškić | 12:07:2016 | 12:40:08

Radio Bar je zahvaljujući podršci turske razvojne agencije TIKA nakon više od dvadeset godina , obnovio režijsku i studijsku opremu. Donacija je vrijedna 26.000 € i od osnivanja Radija to je do sada, najvrednije ulaganje u emisionu tehniku.
 
Turska razvojna agencija TIKA prepoznatljiva je, ne samo u Crnoj Gori, po brojnim donatorskim projektima. U Baru je do sada, podržala gradnju Islamskog kulturnog centra, Opštu bolnicu Bar, Srednju ekonomsko-ugostiteljsku školu... Nova donacija, koju čini glavna režijska mikseta, čuvene marke "Studer", prateća oprema, namještaj, kompjuteri, foto aparat, uručena je Radio Baru, koji je na ovaj način prvi put poslije 20 godina obnovio režijsku i studijsku opremu.

 
“Odlučili smo da pomognemo Radio Baru koji je veoma bitan i za Bar i za čitavu Crnu Goru. Mi pratimo Radio Bar i želimo da čestitamo rukovodstvu Radija koji emituju različite programe objektivno za sav narod Crne Gore. Svake godine u Crnoj Gori realizujemo 40 projekata i trudićemo se da u Baru budemo što više prisutniji i ostvarimo što više donatorskih projekata", kazao je, između ostalog glavni koordinator TIKE u Crnoj Gori Mustafa Jazići.

 
Simboličnim presijecanjem vrpce opremu su na korišćenje Radio Baru predali predsjednik opštine Bar dr Zoran Srzentić i koordinator TIKE Mustafa Jazići koji je naglasio da je nabavljena najkvalitetnija oprema i da je uvjeren da će služiti zaposlenima u Radiju dugo vremena.
 
"Zahvaljujem se i u ime opštine i u ime svih građana, kojima će ova oprema omogućiti da zvuk koji dolazi do njih bude kvalitetniji i bez smetnji", kazao je predsjednik opštine dr Zoran Srzentić.
 
Radio Bar kao jedan od najorganizovanijih javnih servisa u Crnoj Gori, u okviru kojeg radi dopisništvo mnogih medija i portal Bar info, jedan od najčitanijih u državi, stavljanjem u funkciju predajnika na Možuri i nabavkom nove opreme proširio je čujnost i stvorio uslove za kvalitetniji rad.
 
"Radio Bar svake godine sve više napreduje. Obzirom da smo dobili ovu donaciju od naših prijatelja i da je došla u pravom trenutku, moram se zahvaliti i u ime osoblja i u ime Savjeta Radio Bara donatorima, poželjeti im sve najbolje i nastavak saradnje", kazao je predsjednik Savjeta Radio Bara Željko Jovanović.
 
Vojislav Tomović, šef finansija JLE Radio Bar istakao je da je za 37 godina postojanja Radio Bara ovo najveća donacija i najvrijednija obnova režijske i studijske opreme.
 
"Zahvaljujući TIKI, Radio Bar raspolaže sada sa najsavremenijom tehnikom u Crnoj Gori i predstavlja najopremljeniji javni servis u Crnoj Gori", kazao je Tomović.

 

Za tonske snimatelje i realizatore programa nova oprema znači veliko olakšanje i dodatnu motivaciju za rad.
 
“Radili smo na mikseti staroj preko 20 godina koja je mogla svakog dana da stane. Ovo je za nas veliko olakšanje, ovo nam mnogo znači, sada smo najmoderniji radio u Crnoj Gori", kazao je šef tonske režije Adi Karađuzović koji je istakao da su se tonci brzo snašli i naučili da rade na novoj mikseti.
 
Podršku u nabavci nove opreme dao je i potpredsjednik Skupštine Crne Gore Suljo Mustafić, nekadašnji novinar i urednik Radio Bara, koji je izrazio zadovoljstvo što je projekat podrške TIKE u sferi informisanja građana ostvaren upravo u toj informativnoj kući.
 
Oprema je montirana a da program nijednog trenutka nije trpio. Demontažu stare i stavljanje u funkciju nove opreme, cijelu noć, odradili su stručnjaci poznate kompanije "AVC" iz Beograda, uz stalnu asistenciju tonskih snimatelja Radio Bara Senada Sukalića i Adija Karađuzovića.