Društvo

Novo autobusko stajalište u Čanju

by Vjera Knežević Vučićević | 14:07:2016 | 12:33:53

Prvi rezultati dogovora postignutih na prošlonedjeljnom sastanku predsjednika opštine Bar dr Zorana Srzetnića sa mještanima Čanja, danas su valorizovani. Poslije više godina ovo atraktivno, ali od strane nadležnih pomalo zaboravljeno turističko mjesto, dobilo je još jedno autobusko stajalište.
 
Rano jutros firma "Rokšped Tobacco S Press" je uz asistenciju Komunalne policije transportovala i postavila autobusko stajalište na kraju glavne ulice u Čanju. Ovim je riješen veliki problem žitelja i turista, koji su do sada morali pješačiti skoro 500 metara da bi došli do prvog stajališta. Tokom prvih nekoliko sati od njegovog postavljanja šest autobusa je iskoristilo novu povoljnost.

 
Novina je i što se od danas ne moraju okretati na početku ulice, čime su do sada redovno blokirali saobraćaj. Sljedeći korak je asfalitiranje stajališta.
 
“Ovo je velika stvar za mještane Čanja i turiste. Konačno će ovaj dio šetališta biti uređen kako treba. Iako stajalište još uvijek nije asfaltirano, već jutros su se ovdje parkirali autobusi, što ostavlja potpuno drugačiju sliku. Svi su jednoglasni u ocjeni da Komunalna policija po prvi put sada ozbiljno shvata i radi svoj posao i ovdje u Čanju, na čemu smo im izuzetno zahvalni. Pozitivne su i impresije turista koji su odabrali ovaj dio barske rivijere za odmor. ‘Stari’ gosti kažu da ne prepoznaju Čanj - plaža je uređena, šetalište čisto, nema automobila”, zadovoljan je ugostitelj Branko Vukmanović.