Društvo

Mnogo otpada po gradu, iako komunalci rade punom parom

by Darija Marđokić | 19:07:2016 | 13:02:56

Velike količine smeća koje se gomilaju u samom centru grada, ali i po ostalim naseljima naše opštine nisu novost u toku ljetnje turističke sezone.
 
Primjer za to su fotografije koje nam je poslao stalni čitalac Bar Infa. Prostor iza marketa “Idea”, kod atomskog skloništa prenatrpan je raznim otpadom.
 
Iako radnici JP Komunalne djelatnosti svakodnevno odvoze otpad, direktor Komunalnog sektora i RJ Čistoća Predrag Ristović kazao je da na tom mjestu postoje dva problema.
 
“Prvi je taj što su kontejneri postavljeni na nezgodnom mjestu, pa kamion koji odvozi otpad ne može da prođe zbog automobila koji su nepravilno parkirani. Drugi problem je što samo četiri kontejnera pokrivaju sve okolne zgrade, kojih ima desetak”, kazao je Ristović za Bar Info. On je podsjetio da je nekada na tom mjestu bilo šest kontejnera, ali su stanari zgrade poslali zahtjev Komunalnom preduzeću da ih uklone jer zauzimaju parking mjesta.

 
U ostalim naseljima gdje nema kontejnera, a to su Sutomore, Šušanj i Utjeha, Ristović je objasnio da građani odlažu otpad u kesama, a radnici JP Komunalno ga svakodnevno odvoze u isto vrijeme.
 
“Za nagomilavanje smeća koje stvara ružnu sliku na određenim mjestima isključivo su odgovorni građani koji ne poštuju naš apel da u dogovoreno vrijeme odlažu otpad. Osim toga, veliki problem imamo i sa kabastim otpadom, koje se svuda odlaže, pa se tako stvaraju mini deponije. Iako naši radnici prazne kontejnere i uklanjaju otpad oko njih, zbog nesavjesnih građana koji razne vrste otpada odlažu gdje stignu, stvara se utisak da se smeće ne uklanja”, objasnio je Ristović.
 
Iz ovog preduzeća su nebrojeno puta apelovali na građane da poštuju dogovor oko odlaganja otpada u dogovorenom terminu i da, ako imaju bilo koju vrstu kabastog otpada, prijave u JP Komunalne djelatnosti svakog radnog dana pozivom na broj 312-479 i 311-418 do 15 časova.