Društvo

Otpočeli susreti prosvjetnih radnika u Čanju

by Darija Marđokić | 09:09:2016 | 10:06:00

U Čanju su danas svečano otvoreni X Sportsko-rekreativni susreti prosvjetnih radnika Crne Gore.
 
Voditeljka programa i član Organizacionog odbora Sportsko-rekreativnih susreta prosvjetnih radnika Bojana Jovanović kazala je da je desetogodišnjica ovih susreta kruna istrajnosti i vizija entuzijazma, simbol dobrog duha, pozitivne atmosfere i kvalitetnog druženja prosvjetara.
 
„Biti prosvjetni radnik je prvenstveno human posao, ali i jedan od najodgovornijih, zato moram konstatovati da imamo privilegiju učešća u formiranju crnogorskog društva. Upravo i ove igre se održavaju u cilju razmjene profesionalnih iskustava, kako bismo na valjan način odgovorili na sve izazove“, istakla je Jovanović.

 
Generalni sekretar Unije slobodnih sindikata Srđa Keković poželio je učesnicima da ove dane provedu u sportskom duhu, fer pleju i bez povreda.
 
„Izuzetno sam ponosan kao generalni sekretar USSCG što je Sindikat prosvjete Crne Gore jedan od osnivača USSCG, neko ko daje najveći zamah toj nacionalnoj sindikalnoj centrali i ponosan sam što ste od prvog dana, 12. maja 2007. godine, svi vi članovi Sindikata prosvjete istrajali zajedno sa nama da gradimo Uniju SSCG, a sa tom nacionalnom centralom i svim drugim sindikatima da gradimo Crnu Goru kao državu socijalne pravde“, poručio je Keković.
 
Ministar prosvjete Predrag Bošković iskazao je zadovoljstvo što drugi put prisustvuje otvaranju ovih susreta.

 
„Smatram da smo za ovih godinu i nekoliko mjeseci, koliko sam na funkciji ministra prosvjete, dosta uradili za podizanje životnog standarda prosvjetnih radnika. Znam da nije dovoljno i zbog toga smo se opredjelili da iduću godinu iskoristimo da značajnije, u saradnji sa Sindikatom prosvjete, podignemo životni standard prosvjetnih radnika, da izdignemo profesiju na jedan značajno veći nivo, da mu vratimo ono što je i bio u nekom prethodnom periodu, da svi sa ponosom možemo da kažemo da smo prosvjetni radnici. Još jednom vam zahvaljujem na veoma odgovornom i važnom poslu koji radite, jer od vas zavisi kako će izgledati naša država u budućnosti, jer vi edukujete mlade ljude koji će kasnije opredjeljivati budućnost ove zemlje“, kazao je Bošković.

 
Istaknuto je da su osobe koje su iz različitih uglova doprinijele da susreti postanu tradicionalni ministar prosvjete Predrag Bošković, sekretar Ministarstva prosvjete Slobodan Filipović, generalni sekretar Unije slobodnih sindikata Srđa Keković, domaćini menadžment „Rekreaturs“-a na čelu sa Čedom Popadićem, predsjednik sindikata Zvonko Pavićević, potpredsjednici Stanka Vukčević i Predrag Ražnatović i direktor stambene zadruge „Solidarno“ Zoran Stanišić.
 
Na susretima učestvuju prosvjetni radnici iz svih gradova Crne Gore, a takmičiće se u raznim sportovima, poput – košarke, basketa, odbojke, strjeljaštva, šaha...