Društvo

VIDEO: Djeca s KiM boravila u Čanju uz podršku donatora

by Vesna Šoškić; snimatelj Adi Karađuzović; montaža: Vladimir Orlandić | 12:09:2016 | 10:56:45

Pedeset i četvoro djece sa Kosova i Metohije boravilo je nekoliko dana u hotelu “Biserna obala” u Čanju, uz podršku, između ostalog, i Turističke organizacije Bar. Rijetku priliku da budu na moru iskoristili su za plivanje, sportske aktivnosti, a u najljepšoj uspomeni, kako su nam kazali, ostaće im druženje.

 
Djeci iz nekoliko gradova, od kojih mnogi nikada nijesu bili na moru, zahvaljujući donatorstvu, između ostalog i barske TO, omogućeno je da osjete čari boravka i druženja na primorju. Za njih je to bilo dragocjeno iskustvo, kazali su za Radio Bar i Bar Info Ruža Manojlović, Tomislav Maksić, Marija Bukumirić i Andrea Stevanović.
 
“Vrijeme nam nije bilo baš naklonjeno, ali ipak smo uspjeli da se kupamo, a najviše družimo. Prelijepo je. Zahvaljujemo se Turističkoj organizaciji na donatorstvu i manastiru Visoki Dečani koji je finansirao naš put... Uživali smo u Čanju, igrali fudbal, odbojku na pijesku. Najinteresantnije je bilo druženje, jer ovdje su djeca iz različitih gradova, ovdje smo stekli i nova poznanstva... Imali smo puno sportskih aktivnosti, družili se uz muziku i dobar provod”, kazali su pred povratak kući.

 
Sponzorima se zahvalila i koordinatorka Vesna Spalević, koja je vodila brigu o djeci tokom njihovog boravka u ovom lijepom odmaralištu.
 
“Pisala sam Turističkoj organizaciji Bara i oni su nam odmah izašli u susret, spremni da isfinansiraju deset dana našeg boravka, ali zbog obaveza u školi nismo mogli duže da ostanemo. Zahvaljujem se i TO i narodu Crne Gore, jer u teškoj materijalnoj situaciji za porodice i djecu, ovo je od ogromnog značaja. Oni su veoma zadovoljni, nadam se da će se ovakva saradnja nastaviti”, kazala je Spalević.

 
Tokom boravka u Čanju djeca su posjetila okolna mjesta i kulturno-istorijske spomenike.