Društvo

Crveni krst Crne Gore obilježio Dan starih

| 30:09:2016 | 23:39:21

Povodom 1. oktobra, Svjetskog dana starih, Opštinska organizacija Crvenog krsta Bar je organizovala promociju svojih programa i usluga, koji su  namjenjeni  starim licima u našoj opštini.
 
Danas su naši sugradjani imali priliku da se upoznaju sa uslugama koje Crveni krst pruža kroz angažovanje gerontodomaćica i volontera, kao i sa Klubom za stara lica, koji stimuliše aktivno starenje.
 
Kako bi što bolje promovisali položaj i potrebe starih lica, kao i samu ulogu Crvenog krsta, kao kvalitetnog servisa za pomoć starima, a povodom ove manifestacije, postavljeni su štandovi za mjerenje šećera u krvi i pritiska, kao i štand sa predmetima koje su izradili članovi Kluba za stara lica.

 
Takođe je sprovedena anketa medju građanima koliko su informisani o položaju starih lica,kao i o radu Crvenog krsta,te podjela promotivnog materijala.
 
Ove aktivnosti su danas privukle veliku pažnju naših građana, koji su iskoristili mogućnost da provjere svoje zdravstveno stanje i da za simbolične iznose dobiju originalne predmete koji se izrađuju u radionicama naše organizacije.
 
U realizaciji ovih aktivnosti učestvovali su članovi Kluba za stara lica, gerontodomaćice i volonteri.
 
Opštinska organizacija Crvenog krsta Bar, kroz usluge koje pružaju gerontodomaćice i volonteri,  brine o 113 starih lica, koja žive u gradu i na udaljenom seoskom području.