Društvo

TO Bar u Parizu i Novom Sadu

| 01:10:2016 | 12:36:20

Turistička organizacija Bar je od 20. do 23. septembra nastupila sedmi put na berzi turizma “Top Resa 2016” u Parizu, zajedno sa Nacionalnom turističkom organizacijom Crne Gore, lokalnim turističkim organizacijama Budve i Kotora i turističkom privredom.
 
Svim posjetiocima je predstavljena aktuelna ponuda barske opštine, a najviše su ih interesovale cijene u hotelskom i privatnom smještaju, izleti, ponuda na području Skadarskog jezera, kao što je krstarenje, kajakarenje, pješačke i biciklističke ture, posmatranje ptica, vinski podrumi i seoski turizam.
 
Barsku opštinu je za 8 mjeseci 2016. godine posjetilo 1.456 turista iz Francuske, što je za 39% više nego u istom periodu 2015. godine, a ostvarili su 6.827 noćenja, što je za 25% više nego u istom periodu prošle godine.
 
Sajam je posjetilo oko 35.000 posjetilaca.
 

Turistička organizacija Bar od 29. septembra do 2. oktobra nastupa na 49. Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu, zajedno sa Nacionalnom turističkom organizacijom i lokalnim turističkim organizacijama Ulcinja, Tivta, Budve, Kotora, Herceg Novog i Podgorice.
 
Prikazan je kratak film o Baru, a tokom sajma promovišemo zimske manifestacije koje će se održati u novembru i decembru: “Koštanijada” u Ostrosu, “Maslinijada” u Starom Baru i “Festival vina i ukljeve” u Virpazaru. Na štandu TO Bar su i predstavnici hotela “Sidro”.
 
“Svi posjetioci sajma mogli su da uživaju u degustaciji autentičnih barskih proizvoda: mandarinama, šipku, zinzulama... Na prezentaciji je bio prisutan veliki broj medija kojima smo dali izjave i predstavili Bar kao destinaciju koju mogu posjetiti i van sezone. Predstavili smo se i bogatim turističko propagandnim materijalom”, kažu u TO Bar.
 
Barsku opštinu je za 8 mjeseci 2016. godine posjetilo 48.189 turista iz Srbije, koji su ostvarili 384 677 noćenja. U ukupnom turističkom prometu barske opštine u 2016. godini, gosti iz Srbije učestvuju sa preko 30% po broju dolazaka i noćenja.