Društvo

Novo takmičenje za kredite BSC Bar

| 10:10:2016 | 15:09:49

Biznis start-up centar Bar je ponovo raspisao takmičenje za najbolji biznis plan. 
 
Ova aktivnost podržava razvoj preduzetništva i malih i srednjih preduzeća u Crnoj Gori u smislu mikrokreditne podrške pod povoljnim uslovima. Na konkurs se mogu javiti svi zainteresovani potencijalni i postojeći preduzetnici koji žele podršku započinjanja biznisa, odnosno proširenja već postojećih biznisa. Krediti su iznosa do najviše 10000 eura, odobravaju se preko NLB Montenegro banke, po kamatnoj stopi od 6%, sa grejs periodom od pola godine i rokom otplate do četiri godine. Konkurs je otvoren do 7. novembra 2016.
 
Za prijavu na konkurs potrebno je pripremiti biznis plan prema smjernicama BSC Bar i dostaviti ga zajedno sa formularom za prijavu koji je istaknut na web stranici www.bscbar.org do navedenog roka.
 
Prispjele biznis planove će ocjenjivati nezavisna zvanična komisija koju čine predstavnici partnerskih institucija BSC Bar iz privrednog sektora. Biznis planovi će se prema unaprijed definisanim kriterijumima ocjenjivati u dva kruga: u prvom krugu ocjenjuje se sam pisani dokument, a u drugom usmeno obrazloženje nosioca plana, odnosno preduzetnika. Kriterijumi su preduzetničko iskustvo, inovativnost, finansijska održivost, razvojni potencijal u lokalnoj zajednici i društvena odgovornost. U biznis planu potrebno je da bude obrazložen komercijalni i inovativni kvalitet biznis ideje, odnosno, dugoročna održivost biznisa i inovativni koncept koji će ukazivati na prednost u odnosu na postojeće proizvode i usluge. U skladu sa ocjenom komisije i zahtjevima preduzetnika, BSC Bar odobrava apliciranje za mikrokreditna sredstva.
 
BSC Bar organizuje Takmičenje za najbolji biznis plan, kao jednu od svojih glavnih aktivnosti sa ciljem podsticanja razvoja preduzetništva i samozapošljavanja u Crnoj Gori. U okviru ove aktivnosti, u posljednjih 9 godina kreditno je podržano preko 100 start-up i postojećih preduzeća.