Društvo

Andrijašević predsjednik žirija u projektu Sva čuda Crne Gore

| 12:10:2016 | 13:00:08

Renomirani crnogorski istoričar, Živko Andrijašević predsjedavaće stručnim žirijem od 11 članova, koji će otvarati pristigle aplikacije za projekat “Sva čuda Crne Gore”, saopštio je generalni direktor Direktorata za upravljanje turističkom destinacijom, Marko Petričević na prezentaciji projekta održanoj u Bijelom Polju u hotelu “Franca”.
 
Petričević je ovim povodom pozvao prisutne da apliciraju svojim idejama i tako dodatno pomognu diverzifikaciju crnogorskog turističkog proizvoda.
 
Promotivni karavan “Sva čuda Crne Gore” boravio je danas i u opštini Bijelo Polje, gdje je zainteresovanoj i stručnoj javnosti predstavljen pomenuti projekat.
 
Karavan je naišao na više nego osličan stav prisutnih koji su predstavnicima Ministarstva održivog razvoja i turizma prezentovali mnoge ideje za turističku valorizaciju lokaliteta poput manastira Samograd za koje postoje dokazi da je nekada na tom mjestu postojao grad koji je bio razvojni centar tog područja, gdje je pronađen novčić iz 371. godine nove ere.
 
Takođe, pomenuta je i Bjelopoljcima već poznata priča o Abdu Međedoviću, koji je napisao 12 000 stihova.
 
Filmski reditelj iz Bijelog Polja, Goran Bjelanović, jedini crnogorski reditelj koji je učestvovao na filmskom festivalu u Kanu, iskoristio je priliku da prisutnima prikaže svoj film “ Perast - svetosti i svjetlosti”.
 
Prezentaciji su prisustvovali direktor lokalne turističke organizacije Pljevlja, sa zainteresovanim sugrađanima, kao i predstavnici opštine Petnjica, obrazovnih institucija, muzeja Bijelo Polje i medija.
 
Promotivni karavan “Sva čuda Crne Gore” održaće posljednju prezentaciju u Nikšiću, a o datumu, vremenu i mjestu održavanja javnost će biti blagovremeno obaviještena.