Društvo

Posjeta poljskih novinara Virpazaru

| 13:10:2016 | 14:24:32

U organizaciji Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, a po preporuci Ambasade Crne Gore u Poljskoj, Turistička organizacija Bar je ugostila grupu novinara iz Poljske.
 
Grupu su činili Marek Klimaszewski, direktor marketinga Magazina “ŚWIAT ELIT” sa tiražom od 10.000 primjeraka; Stanisław Łopuszański, zamjenik urednika Magazina “AMBASADOR”; Andrzej Maracewicz, novinar Internet Touristic News Bulletin “Globtroter“ i Jacek Kosciański, RP Portala “Stowarzyszenia Dziennikarzy”.
 
Ova grupa novinara je 11. oktobra posjetila Virpazar i turističko-informativni biro, gdje su bili u prilici da se upoznaju sa kompletnom turističkom ponudom grada. Pružene su im informacije o aktivnostima kojima turisti koji posjećuju Virpazar i Nacionalni Park Skadarsko jezero mogu upotpuniti svoj odmor na najbolji način kao što su, kao i informacije o kulturnim atrakcijama i legendama vezanim za ovaj kraj.
 
“Takođe smo ih upoznali sa tradicijom pravljenja vina starom preko 500 godina na području oko Skadarskog jezera, sa brojnim vinskim podrumima, o postojanju mapiranog vinskog puta i predočili im da neka od vina mogu degustirati i kupiti u vinoteci turističkog biroa. Nakon posjete Centru, i obilaska jezgra Virpazara, za poljske novinare je upriličen ručak kako bi se upoznali i sa lokalnom gastronomijom.”, kaže se u saopštenju TO Bar.
 
Barsku opštinu je u 2015. godini posjetilo 8 683 turista iz Poljske, što je za 28,49 %  više nego u 2014, a ostvareno je 43.137 noćenja, što je za 15,40 % više nego u 2014.
 
U posljednje tri godine se bilježi povećanje kako u broju dolazaka tako i ostvarenim noćenjima gostiju iz Poljske.