Društvo

VIDEO: Čekajući novi brod za Bari

by Vesna Šoškić, snimatelj i montažer Adi Karađuzović | 17:10:2016 | 15:22:40

Menadžment “Barske plovidbe” potvrdio je krajem prošle nedjelje da će pomorska linija Bar-Bari biti privremeno ukinuta početkom decembra, do nabavke novog putničkog broda. Pomorci zaposleni na “Svetom Stefanu 2” neće ostati bez posla, već će biti angažovani na druga dva teretna broda ove kompanije – “Bar” i “Budva”, a nakon nabavke novog putničkog broda, nastaviće plovidbu na dosadašnjoj liniji Bar-Bari.

 
Predstavnik manjinskih akcionara Tomislav Markolović kazao je za Radio Bar i Bar Info kako su više puta upozoravali da ova pomorska linija može biti dovedena u pitanje. Miki Bjelobrković, koji je kao 16-ogodišnji dječak počeo da plovi na popularnom “Svecu”, a zatim i na drugim brodovima te kompanije, do penzije, podsjetio je na stara, dobra vremena u kojima je ova linija bila “barski i crnogorski prozor u svijet , prva pomorska linija na Jadranu, eknomski značajna, ali i emotivno i sentimentalno, posebno za Barane”.
 
“Na ‘Svecu’ je bio i prvi free-shop u ondašnjoj Jugoslaviji, koji nijesu imali ni aerodromi u Beogradu i Zagrebu”, ispričao je sa suzama u očima Bjelobrković.
 
Nekadašnji pomorci, Milenko i Dragan Dabović, vjeruju da će “Barska plovidba” uskoro nabaviti novi brod.