Društvo

Crmnici ni centa od NP Skadarsko jezero

by DAN | 10:11:2016 | 11:34:35

Virpazar kao kulturni, administrativni i politički centar Crmnice, u poslednje vrijeme, zahvaljujući geografskoj poziciji, Jadranskoj magistrali, Skadarskom jezeru i tunelu “Sozina” postaje sve interesantniji za turiste.
 
Prema riječima predsjednika Mjesne zajednice Crmnica Đura Pejovića, NP “Skadarsko jezero” je ove godine do 10. oktobra posjetilo 66.000 turista. Pejović kaže da ova brojka obavezuje mjesnu zajednicu da zajedno sa Opštinom Bar, Turističkom organizacijom Bar i menadžmentom nacionalnog parka kontinuirano radi na poboljšavanju turističke ponude.
 
“Kada govorimo o odnosu sa NP, ponavljamo ono na šta smo i ranije ukazivali, a to je naplata od turista koji posjećuju Virpazar i koriste usluge krstarenja Skadarskim jezerom. Naime, NP naplaćuje četiri eura po svakom turisti koji uđe na vodenu površinu Skadarskog jezera. Predstavnici NP pravdaju ovoliku cijenu time što je u nju uračunata i posjeta edukativnim centrima u kojima posjetioci mogu saznati sve o bogatoj prošlosti ovog prostora i vidjeti izložbene makete. Međutim, od tog novca MZ i Opština Bar ne dobijaju ni cent”, kaže Pejović.

 
Kako dodaje, ipak ima pomaka i u tom pravcu.
 
“Formiran je socio-ekonomski forum NP “Skadarsko jezero”, koji ima za cilj, između ostalog, postizanje pune integracije interesa lokalne populacije i privrednih subjekata u procesima odlučivanja i upravljanja u nacionalnom parku kroz unapređenje saradnje između zainteresovanih strana i upravljača, razvijanje postojećih i stvaranje novih oblika saradnje sa zainteresovanim stranama, pospješivanje ekonomskih aktivnosti i poslovanja subjekata u nacionalnom parku i efikasnije uvažavanje interesa lokalnih zajednica. Mjesna zajednica ima predstavnika u ovom forumu, pa se nadam da će naše sugestije i primjedbe nailaziti na dobar odziv, a sve u cilju valorizacije NP na održivi način”, kaže on.
 
Prema riječima Pejovića, turističku ponudu mora da prati i dobra putna infrastruktura.
 
“Crmnica obuhvata trećinu teritorije opštine Bar i u prethodnom periodu je dosta urađeno na seoskoj putnoj infrastrukturi, ali još uvijek u programu rada MZ postoje putni pravci koje treba asfaltirati ili sanirati. Ove godine, nakon sprovedenog tendera od strane Opštine Bar, MZ Crmnica donijela je odluku da opredijeljena sredstva iz budžeta Opštine Bar, u iznosu od 43.000 eura, utroši za sanaciju putnog pravca Virpazar-Boljevići-Limljani, jer je procijenjeno da je to prioritet. Procijenili smo da je to sada najvažnije, jer ovo su sela koja žive, narod se vraća, na ovom potezu je pet vinarija, razvija se seoski turizam... Zato smo zajedno sa lokalnom upravom odlučili da to bude prioritet. Narednih dana, ukoliko to dozvole vremenske prilike, počeće rekonstrukcija puta”, kaže on.
 
Pejović naglašava da će se u narednom periodu raditi na rekategorizaciji putnog pravca Virpazar-Sutorman-Bar u regionalni putni pravac.
 
“Ovaj putni pravac je u prekidu od januara 2015. godine, usled klizišta u zaseoku Kosovići, i potrebno je osposobiti ga što hitnije za nesmetan i bezbjedan saobraćaj”, dodaje on.
 
Pejović smatra da bi Crmničani trebali imati povlašćenu cijenu za prolazak kroz tunel Sozinu.

 
“Cijena prolaska kroz tunel ‘Sozina’, koja iznosi 2,50 eura u jednom pravcu, destimulativno djeluje na opredjeljenje ljudi da se vrate selu. Smatramo da su se uvođenjem elektronske naplate putarine stekli uslovi da se stanovnicima Crmnice i Crmničanima koji dolaze iz Bara da obrađuju svoje vinograde i poljoprivredno zemljište obezbijedi povlašćeni prolaz kroz tunel.”, kazao je on.
 
Pitanje parking prostora i ulaska u Virpazar takođe predstavljaju prioritetne stavke u programu rada MZ. Kad je u pitanju vodosnabdijevanje crmničkih sela, u toku je rekonstrukcija vodovodne mreže u selu Tomići, uz pomoć Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja i uz učešće seljana, a u selu Ovtočići, zaselak Vujačići, urađen je projekat, i naredne godine će se uz pomoć resornog ministarstva i Opštine Bar ući u realizaciju ovog projekta.
 
“Nepostojanje adekvatnog parking prostora je veliki problem, kako za turiste tako i za mještane. Ulazak preko željezničkog prelaza postaje ‘usko grlo’ i predstavlja opasnost po bezbjednost učesnika u saobraćaju. Nadamo se da će usvajanjem Državne studije lokacije Virpazar, kao i izradom Prostornog plana posebne namjene za NP ‘Skadarsko jezero’ ovi problemi biti riješeni u skorije vrijeme. Usvajenjem ovih prostorno planskih dokumenata otvoriće se nova stranica u razvoju ovog dijela barske opštine i pospješiće se povratak mlađih ljudi, koji će vezivati egzistenciju za ovaj prostor. Prošle godine je preko Direkcije javnih radova, uz pomoć Opštine Bar, završena i sanacija Velikog mosta u Virpazaru koji je napravljen davne 1905. godine”, kaže Pejović.

 
On dodaje da su Opština Bar i Vlada Crne Gore, uz podršku fondova EU, renovirali tvrđavu “Besac” iznad Virpazara, kulturno’ istorijski spomenik iz XV vijeka, s kojeg se pruža divan pogled na jezero i crmnička sela.
 
“Očekujemo da se u drugoj fazi rekonstrukcije tvrđava dodatno oplemeni brojnim sadržajima, a može biti i izvanredan prostor za održavanje pozorišnih predstava i drugih kulturnih i umjetničkih manifestacija”, kazao je Pejović.