Društvo

Turistička ponuda Bara predstavljena u Londonu

| 12:11:2016 | 14:58:32

Turistička organizacija Bar je predstavila turističku ponudu na najznačajnijoj Međunarodnoj turističkoj berzi “World Travel Market”, koja se održala od 7. do 9. novembra u Londonu.
 
“WTM” je okupio oko 5 000 izlagača iz preko 180 zemalja svijeta, preko 50 000 profesionalaca iz oblasti turizma i preko 2 000 predstavnika medija. Pored TO Bar, na štandu NTO, bile su prisutne lokalne turističke organizacije Budve, Kotora, Podgorice i predstavnici turističke privrede. Tokom sajma štand su posjetili turoperatori, predstavnici medija i predstavnici niskobudžetnih avio kompanija.
 

“Jako dobra avio povezanost je uticala da iz godine u godinu raste interesovanje agencija, turoperatora i individualaca da se posjeti Crna Gora. Pored aviokompanije ‘Rayan air’ sa kojom imamo cjelogodišnju liniju sa Londonom, u toku turističke sezone saobraćaju i avioni kompanije ‘Easy jet’ iz Tivta do Londona i Mančestera. Među britanskim turoperatorima i turističkim agencijama koji nude turističku ponudu Crne Gore u svojim programima su: ‘Adriatic Adventures’, ‘Thomson’, ‘Balkan Holidays’, ‘Cosmos’...
 
Turistička ogranizacija Bar je podijelila kompletan propagandni materijal: opšti katalog, katalog aktivnog odmora, kultura-atrakcija-legende, smještaja, bookmarkere, kalendare za 2017. godinu i postere sa motivima barske opštine. Posjetioci su najveće interesovanje pokazali za smještaj, ali i za aktivni odmor u zaleđu barske opštine.
 
Barsku opštinu je za 9 mjeseci 2016. godine posjetilo 913 turista iz Ujedinjenog kraljevstva, što je za 7,67% više nego u istom periodu prošle godine, a ostvareno je 5.132 noćenja, što je za 31,62% više nego u istom periodu prošle godine.