Društvo

Svetionik poletio Pjesmom do zvijezda

by Mila Vukosavović / photo by Sergej Zabijako | 20:11:2016 | 11:51:15

Manifestacija “Pjesmom do zvijezda” koju organizuju PPU “Svetionik” i Kulturni centar Bar održana je po šesnaesti put juče u prepunoj Sali Doma kulture. Ove godine, proslava je upriličena povodom Svjetskog dana djeteta, godišnjice osnivanja ove predškolske ustanove i Dana Opštine Bar.
 
Program je otvorio dječji hor “Zvjezdice” iz Podgorice, zatim je nastupila najmlađa grupa “Svetionika” sa plesnom numerom “Pačiji ples”, a potom i njihovi stariji drugari. Pjesnik Rajko Joličić je kazivao pjesmu posvećenu ovoj predškolskoj ustanovi, a Darija Zabijako izvela solo numeru.
 

U programu su još učestvovali Karate klub “Bar”, JPU “Sestre Radović” Kolašin, PPU “Pinokio” Podgorica, PPU “Aruši Pu” Ulcinj, PPU “Vini Pu” Budva, PPU “Svetionik” Bar, Dom “Mladost” Bijela, OŠ “Blažo Jokov Orlandić”, “Catwalk school” by “Mondaine models”, Plesni studio “D – Light”, Plesni studio “Habanera” Bar, KUD “Rumija” Bar i KUD “Sv. Jovan Vladimir”.
 
U holu Doma kulture, povodom šesnaestogodišnjice od osnivanja upriličena je izložba fotografija vrtića Svetionik.
 
I ove godine, manifestacija “Pjesmom do zvijezda” imala je humanitarni karakter. Prikupljali su se dobrotvorni prilozi za Martina Stepanovića iz Herceg Novog. Građani Bara bili su u prilici da daruju i higijenske pakete i garderobu za djecu iz Doma “Mladost” iz Bijele, koji su gosti manifestacije, skupa sa još 400 djece iz raznih gradova Crne Gore.
 
Manifestaciju je vodio Miomir Maroš, a rukovodilac PPU Svetionik Ivana Durutović, kazala je za Bar Info i Radio Bar kako je “prezadovoljna”.
 

“Ovo je bila prilika da naše stalne angažmane i aktivnosti koje pospješuju dječja znanja i kreativnost pokažemo pred roditeljima i barskom publikom. Sala je bila prepuna i, po riječima mnogih, najbolja do sada. Svi pozvani gosti su se odazvali, a očekivali smo do 400 djece učesnika – međutim, bilo ih je skoro 500. U holu Domu kulture djeca su vrijedno crtala na temu dječijih prava. Skupljeno je mnogo garderobe za djecu iz Bijele i prikupljena novčana sredstva za Martina Stepanovića zahvaljujući humanosti građana. Naši vaspitači su na manifestaciji dijelili brošure za poziv građanima da dođu na predstojeći seminar za roditelje NTC autora, čuvenog Ranka Rajovića. Seminar je 25. novembra od 16:00 do 18:30 u vrtiću, a besplatno predavanje od 19 u Balskoj sali Dvorca kralja Nikole. Nakon toga slijedi priprema za bogati novogodišnji program gdje imaju pravo učešća i djeca iz vrtića i iz grada. Pored toga, ‘Svetionik’ tradicionalno organizuje novogodišnju proslavu za barska udruženja koja rade sa djecom sa teškoćama u razvoju, darujući im paketiće i organizujući im predstavu sa Djeda Mrazom", rekla je Ivana Durutović.