Društvo

Poznati pobjednici najboljeg biznis plana BSC

| 21:11:2016 | 21:39:29

Prvo mjesto na Takmičenju za najbolji biznis plan Business Start Up centra i pravo na iznos kredita od 10.000 eura osvojila je preduzetnica Martina Kontić sa biznis planom „Family Frost Ice Cream“, koji podrazumijeva pokretanje proizvodnje korneta za sladoled. Drugo mjesto osvojila je preduzetnica Jelena Dabanović sa biznis planom „Uređenje stambeno-poslovnog prostora za iznamljivanje apartmanskog tipa“, dok je treće mjesto osvojio Osman Duraković iz preduzeća „Aqualife Montenegro doo“, koji namjerava proširiti kapacitete za proizvodnju akrilnih kada.


 
Ostala preduzeća i preduzetnici koji su stekli pravo na kredit su: Pavle Vukmarković sa idejom otvaranja mini marketa, Dubravka Lekić iz preduzeća „Media Lekić doo“ za ideju opremanja stomatološke ordinacije, Vukoje Kljajević iz firme „La Cantina doo“ za ideju unaprijeđenja eksterijera restorana, Mirsad Lukolić iz firme „Fortune Bar doo“ sa idejom opremanja restorana, Ernad Škrijelj iz firme „E-plus doo“ za nabavku robe za dalju prodaju i Igor Đuranović iz firme „Creative solutions Montenegro doo“ sa idejom otvaranja gastro bara.

Na ovogodišnji konkurs Takmičenja za najbolji biznis plan Business Start Up centra pristiglo je devet biznis planova. Osam aplikanata je tražilo kreditnu podršku za proširenje kapaciteta ili uvođenja novih proizvodnih linija, dok je jedna osoba tražila kreditnu podršku za pokretanje sopstvenog biznisa. Оdluku o najboljim biznis planovima donio je stručni žiri sastavljen od predstavnika partnerskih institucija.