Društvo

VIDEO: Svečana sjednica SO Bar

by Vesna Šoškić, kamera Adi Karađuzović, montaža Senad Sukalić | 24:11:2016 | 17:42:22

Danas je svečanom sjednicom Skupštine obilježen Dan opštine Bar, 24. novembar.
 
Godina koja je na izmaku bila je u znaku finansijske konsolidacije zbog naslijeđenih dugova i obaveza, a narednu bi trebalo da obilježe investicije. Najznačajniji infrastrukturni projekat započet prošle godine jeste vodovodna i kanalizaciona mreža - projekat vrijedan 8.300.000 €.

 
Nakon završetka vodovodne i kanalizacione mreže Bar će imati bolje vodosnabdijevanje i regulaciju otpadnih voda, što je godinama i decenijama bio prioritet. Završena je rekonstrukcija istorijskog mosta na Virpazaru i prva faza tvrđave Besac. Intenzivno se radilo na izradi projektno-planske dokumentacije, poboljšanju standarda socijalnih kategorija, a kvalitetan rad svih službi doprinio je uspješnoj turističkoj sezoni.
 
“Zahvaljujem se svi preduzećima, institucijama i građanima, sa kojima smo zajedno, ulažući značajne napore, učinili da Bar bude bolje mjesto za život, da se bolje razumijemo i da sa osmjehom i puno nade gledamo u budućnost. Lokalna uprava mora biti servis svih građana i njihovo zadovoljstvo za nas znači najveći uspjeh”, kazao je Radio Baru i Bar infu predsjednik opštine dr Zoran Srzentić.
 
Građani dijele uvjerenje, da se uprkos teškoćama, Bar uspješno razvija.

 
“Bar je najljepši grad u Crnoj Gori... Čestitam svim sugrađanima Dan opštine... Zadovoljna sam prosperitetom rodnog grada, ono što bih bih možda poželjela, kao roditelj, jeste da dobijemo pozorište i bazen, što bi, i jedno i drugo, doprinjelo zdravom razvoju naše djece i u fizičkom i u duhovnom smislu... Neke stvari mogu biti bolje, ali smo uglavnom zadovoljni... Lijep dan, uživali smo u uličnoj trci povodom Dana opštine barskih učenika... Čestitam svim građanima praznik... Nisam iz Bara, ali ovdje provodim puno vremena, primjetila sam da je danas svečano... Kada vidim ovo sunce na pragu decembra, ovu ljepotu, prosto ne znam što bih više mogla poželjeti... Ima puno zelenila zbog čega Bar obožavam, lijepo se i njeguje, svaka vam čast... Vidio sam da se nešto dešava svečano, zbog krosa i svih priredbi, to mi se mnogo sviđa... Ne poznajem još Bar dobro, jer došao sam iz Rožaja, ovdje studiram, ali sve što sam do sada vidio sve mi se sviđa...”, kazali su Olgica Kovalenko, Zvonko Knežević, Draginja Vladislavljević sa Zlatibora, koja puno vremena provodi u Baru i Čanju, i Mithat Huremović.
 
Predsjednik SO Bar Radomir Novaković smatra da je biti Baranin privilegija.

 
“Biti Baranin znači uživati u njegovim prirodnim ljepotama, kulturno-istorijskoj baštini i multietničkom skladu, na koji smo svi veoma ponosni. Kao predsjednik Skupštine i, prije svega,kao Baranin smatram da Bar može više i kvalitetnije da se razvija, jer ima istoriju i tradiciju, svoje kulturno nasljeđe i uspješne stvaraoce, a posebno prirodne resurse. Ne smijemo biti uskogrudi i sebični jedni prema drugima, moramo se konsolidovati i svi zajedno grad povesti u bolju budućnost, jer imamo sve preduslove za to: znanje, energiju, mladost i ogromno iskustvo", kazao je, između ostalog predsjednik SO Bar Radomir Novaković.
 
Svečanoj sjednici prisustvovao je i predsjednik Crne Gore Filip Vujanović.

 
“Čestitam lokalnoj upravi, predsjedniku opštine i Skupštine, odbornicima i građanima Bara praznik. Uvjeren sam da će se svi ambiciozni planovi ostvariti. Čuli smo ohrabrujuće podatke o turističkoj sezoni, uz to, Luku Bar i sve druge potencijale koje Bar ima, obećavaju realizaciju svega zacrtanog u interesu svih građana", kazao je predsjednik Crne Gore Filip Vujanović.
 
Svečanoj sjednici prisustvovali su i predstavnici Vlade, ambasadori i predstavnici diplomatskog kora više zemalja, delegacije pobratimskih gradova, predsjednici drugih opština, predstavnici javnih institucija i preduzeća, brojni gosti i zvanice, a telegrame sa čestitkama uputio je premijer Milo Đukanović, ministri Branimir Gvozdenović i prof dr Sanja Vlahović, predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica, načelnik Generalštaba VCG admiral Dragan Samarddžić i brojni drugi.

 
Sjednici nije prisustvovala većina opozicionih odbornika, nezadovoljni, kako su naveli, “namjernim prekidom sjednice SO Bar, zbog kupovine vremena i manipulativnih radnji”.
 
U svečanom, umjetničkom programu nastupile su mr Aleksandra Vojvodić Jovović i Danica Nikić. Prisutni su na video bimu vidjeli film o potencijalima i ljepotama grada Bara, “Video razglednica Bara”, koji je ove godine uradila TO Bara.