Društvo

Novi brod kupuju u Aziji, delegacija ide sjutra

by Biljana Boljanović | 02:12:2016 | 18:09:09

“Kompanija ‘Barska plovidba’ neće dozvoliti ukidanje jedine redovne pomorske linije Crne Gore sa Evropom, koju je decenijama održavala isprva feribotom ‘Sveti Stefan’, a potom njegovom zamjenom plovilom ‘Sveti Stefan 2’. Planiraju kupovinu drugog broda, čime će ponovo uredoviti liniju Bar- Bari- Bar” - saopštio je izvršni direktor “Barske plovidbe” Milo Paunović. Dobra vijest je i da uz manju kreditnu podršku banke mogu zaokružiti finansijsku konstrukciju za kupovinu mlađeg feribota.
 
Vremešni “Sveti Stefan 2” (star 42 godine) nalazi se na svom posljednjem zvaničnom putovanju, a sjutra ujutru će, po povratku iz Italije, biti privezan na gat pet. Do kupovine njegove zamjene pomorska linija biće privremeno obustavljena, dok, kako je planirano, iz azijske u barsku luku ne uplovi njegova zamjena.
 
“Feribot ‘Sveti Stefan’ je sinonim za ‘Barsku plovidbu’. Kompanija posjeduje dva teretna broda, ali ‘Barske plovidbe’ nema bez ‘Svetog Stefana 3’ (kako će se najvjerovatnije zvati brod). Tročlana komisija sjutra odlazi u kontrolu tog broda, obaviće detaljne preglede i sačiniti izveštaj na osnovu kojeg će biti donešena konačna odluka o kupovini” - kazao je Paunović. On je istakao da je tim za ispitivanje feri tržišta, na čijem je čelu kapetan Predrag Vešović, formiran prije tri mjeseca. Iako je kompanija posljednjih mjeseci, od kada je postalo izvjesno da će linija zbog zastarelosti broda biti ukinuta, dobila na desetine ponuda, karakteristike ponuđenih plovila nijesu odgovarale zahtjevima ove linije. Direktor ističe da će menadžment uložiti maksimalne napore da linija što kraće bude u prekidu.
 
“Kupovina broda je kompleksan proces, a postoje i pravila koja se i nakon toga moraju ispoštovati. Kompletan proces će potrajati nekoliko mjeseci. U međuvremenu, sertifikaciono društvo Biro Veritas teoretski može dati izuzeće za plovidbu ‘Svetog Stefana 2’ do dovođenja kupljenog broda, što bi značilo i kraći prekid linije. O razvoju situacije će javnost biti blagovremeno obaviještena” - kazao je Paunović. On je podsjetio da je i ranijih godina linija Bar- Bari- Bar tokom decembra bila u prekidu zbog redovnog remonta broda “Sveti Stefan”.
 
Brod “Sveti Stefan 2” imao je klasu do decembra 2018. godine uz obavezu produženja na godišnjem nivou. Međutim, sertifikaciono društvo Biro Veritas mu je zbog nepoštovanja preporuka, klasu skratilo za dvije godine.
 
“Ako je neko napravio propust u radu, treba da odgovara. Svako treba na zakonit način da odgovara i za činjenja i za nečinjenja” - poručio je Paunović.
 
Buduće putnike će svakako obradovati i najava da će barska pomorska kompanija nakon kupovine putničkog broda ozbiljno razmatrati i korekciju cjenovne politike.
 
“Snizićemo cijene i učiniti ih konkurentnim, a usluge privlačnijim i povoljnijim za korisnike” - obećava Paunović.
 
Brodska linija sa Italijom uspostavljena je 18. juna 1965. godine i od tada je, osim tokom sankcija, redovno funkcionisala. O sudbini "Svetog Stefana 2" još je rano govoriti, ali će on, najvjerovatnije, završiti "na rezanju".