Društvo

Donacija Cerova za barsku bolnicu

by Ivanka Leković, photo by Sergej Zabijako | 17:12:2016 | 12:28:08

Izvršni direktor kompanije “Cerovo” Goran Đurović uručio je sinoć direktoru Opšte bolnice u Baru, dr Draganu Tomanoviću, donaciju vrijednu sedam hiljada eura.

Đurović je istakao da “Cerovo” dosta značaja pridaje društveno odgovornom poslovanju i da su dobitnici brojnih nagrada u ovoj oblasti, na šta su naročito ponosni. Između ostalog pomenuo je projekat “Za  ljepše škole”, koji se odnosi na rekonstrukciju škola, a kojeg sprovode sa RTCG i Ministarstvom prosvjete, ali i brojne druge, u kojima su pomagali institucijama i pojedincima, ističući da će tako nastaviti i naredne godine.


“Ovim povodom nam se obratila i naša bolnica u Baru, na čijem je čelu naš poznati hirurg dr Dragan Tomanović, sa zahtjevom za pomoć pri rekonstrukciji odjeljenja hirurgije. Sa velikim zadovoljstvom smo se odazvali ovom zahtjevu, jer znamo u kako teškim uslovima ljekari rade najodgovorniji mogući posao, a i u kakvim uslovima borave pacijenti” - istakao je Đurović.


Dr Tomanović zahvalio se na donaciji u ime zaposlenih u Opštoj bolnici Bar i u ime sadašnjih i budućih pacijenata. Istakao je da barskoj bolnici gravitira oko 80 hiljada ljudi iz Bara i Ulcinja, dok se ljeti taj broj višestruko uvećava. Istakao je da je odlučeno da se renoviraju sanitarni čvorovi, zahvalivši na velikodušnoj donaciji kompanije “Cerovo”.

Svečanost u hotelu “Sato” bila je i prilika da ova kompanija koja, po riječima izvršnog menadžera Emina Durakovića, broji 120 zaposlenih, ugosti svoje poslovne prijatelje i saradnike. On je istakao da će trend rasta ove godine premašiti 17%.
 

“Od dva prodajna mjesta našu mrežu proširili smo na 8 prodajnih centara, asortiman sa 700 na 20.000 artikala, ono što posebno sa zadovoljstvo ističem jeste da familija ‘Cerovo’ trenutno broji više od 120 zaposlenih, a ovaj trend će se sigurno nastaviti” - kazao je Duraković, ističući da i u narednoj godini planiraju dodatno širenje kapaciteta i prodajnih centara.

“Takođe, u Cerovu se uvode Iso standardi (9001:2016) i tokom naredne godine biće implementirani, što će poboljšati sistem usluge i funkcionisanja, sa posebnim naglaskom na jačanje kompetencija  zaposlenih, kako bi svojim znanjem i podrškom lakše izlazili u susret kupcima” - istakao je Duraković.


“Biti preduzetnik i imati privatnu kompaniju nije nimalo lako”, zaključio je Đurović, potencirajući: “Ja odgovorno tvrdim da ste svi vi, koji se borite danonoćno za koru hleba, za redovne plate zaposlenima, koji imate bezbroj neprospavanih noći, da ste baš vi heroji u našem društvu i da na svima nama koji smo u privatnom sektoru leži razvitak cijele ekonomije i društva”.

Gosti na večeri kompanije “Cerovo” bili su u prilici da vide i promotivni film kompanije, u kome su predstavljene sve aktivnosti i planovi, sa posebnim akcentom na kćerku-firmu “Cer Style”.