Društvo

Amerikanci na času engleskog jezika u OŠ Srbija

by Milanka Vukosavović | 21:12:2016 | 11:47:02

Djeca 7. i 8. razreda u OŠ “Srbija” iz Starog Bara, kojima engleski jezik predaju profesorice Rajna Popović i Sandra Pavlović, imali su specijalne goste. Naime, časovima su prisustovali Anđela i Robi Holister, bračni par iz Atlante.
 
Oni već nekoliko godina borave u Baru, baveći se humanitarnim radom. Obilaze porodice i djecu kojima je potrebna pomoć, organizuju druženja i pomažu im u učenju jezika. Ukratko, kroz lijep osmjeh i srdačnost, nalaze put do dječijeg razumijevanja i prihvatanja.
 
Proteklog ljeta pomogli su u uređenju i krečenju škole, pomagali su djeci i obilazili ih, pružajući uvijek svoj osmjeh, ljubaznost i privrženost.
 
Uz domaće specijalitete i gromoglasan pozdrav “Hello, Robbie! Hello, Angela!”, učenici su im poželjeli dobrodošlicu. Gosti su pričali učenicima o svom rodnom gradu i zemlji, a ujedno i izrazili oduševljenje svojim životom u Baru.

 
Priče iz SAD-a i Crne Gore su se isprepletale na tom času – ringišpil iz Atlante se stopio sa starobarskom tvrđavom, Holivud sa Maslinijadom, skijanje u Atlanti je ustupilo mjesto kupanju na barskim plažama, hamburger je bio ukusniji od bureka, a američke balade i rok muzika već odzvanjaju u ušima osnovaca iz Starog Bara.
 
Anđela je plijenila toplinom svog osmjeha, a Robi je izazivao simpatije svojim pokušajima da izgovara riječi našeg jezika.
 
Na ovom času engleskog jezika nije bilo gramatike, ocjena i testova.
 
“To ostavljamo vašim profesorima”, rekao je Robi.
 
Jedini spontani cilj bilo je zbližavanje i druženje dva svijeta, dvije kulture, dva jezika, dva naroda, tako daleka, a ipak bliska.