Društvo

Šoškić: Veoma uspješna godina za Radio Bar

| 30:12:2016 | 22:30:01

Vesna Šoškić, direktorica Radio Bara, istakla je danas da je za informativnu kuću, na čijem je čelu, godina na izmaku bila veoma uspješna.

“Uspjeli smo, nakon dugog iščekivanja da krajem 2015. stavimo u funkciju predajnik na Možuri i  značajno proširimo  čujnost, a početkom ove godine ‘zaživjela’ je pokrivenost područja Mrkojevića, Ulcinja i pograničnog dijela Albanije signalom Radio Bara. Time je naša višedecenijska intencija da budemo istinski servis svih građana naše opštine konačno ostvarena. Od početka 2016. stanovnici Mrkojevića mogu pratiti program Radio Bara na UKT frekvenciji 105,6 MHz, građani Bara i okoline na 91,8 MHz, a područje Virpazara, Podgorice, Danilovgrada i Cetinja pokriveno je frekvencijom 106,7 MHz.

Nakon gotovo tri decenije obnovili smo, sredinom jula, uz pomoć turske razvojne agencije TIKA, kompletnu studijsku i režijsku opremu najsavremenijim uređajima, u vrijednosti od 26 hiljada eura. Riječ je o mikseti, najsavremenijoj u Crnoj Gori, čuvene marke ‘Studer’ za glavnu režiju sa namještajem i pratećom opremom - dva kompjutera specijalne konfiguracije, hibridom za telefon u glavnoj režiji, dva CD plejera, laptop, četiri kompjutera i profesionalni foto aparat. Koliko je ova donacija za nas dragocjena, govori i činjenica da je mikseta u glavnoj režiji (u stvari, srce Radija, sam Radio, jer se sa nje emituje kompletan program) bila toliko izraubovana i zastarjela da smo bili u riziku da program može svakog momenta stati. Ova donacija je došla u finansijskom nepovoljnom trenutku, kada bi bilo teško izdvojiti tolika sredstva za tehničku opremu. Zato smo neizmjerno zahvalni turskoj agenciji TIKA, koja ne samo u Crnoj Gori, ostavlja trajan trag prijateljstva, jer darovi uvijek simbolišu povezanost.


Naš sajt Bar Info (barinfo.me) sačuvao je laskavu ‘titulu’ najčitanijeg lokalnog web-sajta u državi, svojevrsnog centra za informisanje o Baru, objedinivši tekstualne, fotografske i video priloge na jednom mjestu. Ove je godine proslavio deset godina postojanja, uz gotovo deset miliona ulazaka sa pojedinačnih IP adresa za sve ove godine. O povjerenju i važnosti koje Bar Info uživa kod građana dovoljno govori činjenica da je u posljednjih godinu dana sajt prosječno bilježio gotovo 6.000 pojedinačnih ulazaka dnevno, što je cifra kojom se malo ko može pohvaliti. Osim tima novinara koji radi za sajt i uredništva, zatim onih kolega koji s nama dijele informacije i prijatelja-fotografa, najdragocjeniji segment pri njegovom kreiranju su upravo čitaoci, naročito oni koji šalju slike i tekstove, ali i sugestije i komentare, putem e-maila, facebooka i instragrama. Takođe, zaživio je i poseban portal posvećen sportu i sportskim dešavanjima - sportbar.me, jer Bar je grad sporta i posebnu pažnju poklanjamo našim sportistima i sportskim kolektivima...

Uradili smo puno i na sređivanju prostora i ambijenta u kojem radimo, a u novoj godini nastavićemo sa unaprijeđenjem kvaliteta i osavremenjivanjem programa, ostvarujući svoju osnovnu funkciju informisanosti građana o svim bitnim događajima i svim važnim aspektima života u našem gradu.

Ohrabrujuće i ono što nam daje za pravo da krajnje optimistički uđemo u Novu godinu je i činjenica da je, poslije višegodišnjeg kašnjenja plata, 2016. završena sa svim isplaćenim zaradama, ali i to što je naš osnivač, Opština Bar, razumijevajući značaj i potrebe javnog lokalnog emitera, predvidjela i nešto veća budžetska sredstva, što će značajno olakšati rad i omogućiti realizaciju svih planiranih programskih sadržaja i uvođenje novih.