Društvo

Prentović: Ovo je užas, palo je preko 150 stabala

by Željko Milović | 06:01:2017 | 20:18:14

Sablasna slika srušenog drveća po čitavoj opštini danas je zaprepastila čitavu državu. „Iz korijena odvaljenih ili polomljenih stabala ima barem 150, i to onih koje smo uspjeli da registrujemo. Ovo je užas“, rekla je za Bar Info Mira Prentović, rukovodilac RJ Zelenilo JP Komunalne djelatnosti.

"Od jutros u sedam smo na terenu i sad smo ušli u kuće, taman dođemo do jednog lokaliteta, stigne nam obavijest o drugom, ne možemo ni stići svuda. Prigradska naselja nismo uspjeli obići. Samo u Šumi Lekovića u Šušanju je oboreno 20 stabala, od Šušanja pored mora do Sutomora desetak, u tzv. Pionirskom parku preko puta ‘Sidra’ petnaestak, kod ‘Nimonta’ desetak, u Ulici Jovana Tomaševića, kod ‘Turista’...”, nema gdje nema palog drveta, a informacije stižu odsvuda”, objašnjava Prentović.  
 

Ističe da su radnici radne jedinice Zelenilo danas intervenisali samo na mjestima gdje je bilo opasno za građane i gdje je bio saobraćaj ugrožen.
 

“Radili su u strašno teškim uslovima, po vjetru i bez mogućnosti da se imalo zgriju. Čak se dešavalo da natovarimo kamion granjem i deblima, a da se on drma od udara vjetra. Povučemo ručnu kočnicu, a kamion i dalje ide, guran vjetrom. Zaista momcima treba odati priznanje za ove napore”, veli Prentović.
 

Ona je apelovala na građane Bara da nikako ne ulaze u gradske parkove, i da hodaju i parkiraju automobile daleko od prostora gdje je visoko i starije drvo, jer su ona sklona padanju.
 
Objašnjava kako je sinoćnji snijeg raskvasio zemlju, pa je vjetar lakše obarao drveća, ali i napominje da je bila sreća što kišni period nije bio duži jer bi fond drveća u barskoj opštini bio u potpunosti uništen.