Društvo

Dabić i Stojanović: Nastavićemo istraživati o Barskoj plovidbi

| 27:01:2017 | 13:49:07

Na tekst pod naslovom “Barska plovidba: Najlikvidnija smo firma u Crnoj Gori”, reagovali su danas autori članaka na koje se odnosi izjava direktora “Barske plovidbe” - kolege-novinari Dragan Stojanović i Biljana Dabić. Njihovo reagovanje prenosimo u cjelosti:
 

Reagovanje odbora direktora “Barske plovidbe” u mediju koji se nije bavio problematikom u ovoj državnoj kompaniji u poslednje vrijeme, bez slanja odgovora medijima koji su o njima pisali, potvrđuje da gospoda nemaju hrabrosti da stanu pred novinare i odgovore na konkretna pitanja, iako smo to od njih više puta tražili.

Odbor direktora “Barske plovidbe” karakteriše naše tekstove “malicioznim”, dodajući da u novinskim tekstovima nisu navedene tačne tvrdnje, a da pritom ni jednu konkretnu tvrdnju nisu suštinski demantovali. Za jednu ozbiljnu kompaniju, kakva bi “Barska plovidba” trebala da bude, to je veoma  neozbiljno.
 
Na samom početku ističemo da novinari koji su se bavili istraživanjem poslovanja “Barske plovidbe” žele da ova državna kompanija bude ne jedna među, nego najlikvidnija firma u Crnoj Gori, da najbolje posluje. Kad ste, kako tvrdite, među najlikvidnijim kompanijama, kada ste posljednji put isplatili dividendu? Hvalite se da ste na “bijeloj listi”, kao redovno plaćate poreze državi. Oprostite, ali to se podrazumijeva!!!

Gospodine Bojoviću, vi po naučenom modelu “nalogodavca” svih poteza i poslova “Barske plovidbe” u posljednjih petnaestak godina, ostajete vrlo nedorečeni u svom obraćanju javnosti, sofisticirano iznoseći  nepotpune rečenice.

Naime, “Barska plovidba” je septembra 2014. potpisala ugovor sa turskom firmom “Sea Pioneer Ltd” kojoj su praktično “izdata” dva teretna broda – “Bar” i “Budva”. Prema tom ugovoru, dnevno “Barska plovidba” za prvu godinu po brodu je prihodovala 9.750 dolara. Prema istim ugovorima, za narednu godinu brodovi su trebali biti dnevno izdati za 10.300 dolara, a u trećoj za 10.800 dolara. U 2016. godini “Barsku plovidbu” nisu opterećivale rate kredita za kupovinu dva teretna broda, već ste bili u obavezi da platite kamate u grejs periodu (dvije rate godišnje po 470 hiljada dolara). Logično je, gospodo iz Odbora direktora, da u 2016. pored navedenog priliva novca budete likvidni.

Međutim, sami znate koliko ste prihodovali, a koliko imate novca na računu!? Zar nije grejs-period bio dobra šansa da kupite drugi putnički brod kojim bi zamijenili “Sveti Stefan 2”, za koji ste izgubili klasu, a znate i kada ste je izgubili, ali ste to krili od javnosti.

Odgovorite javnosti zbog čega ste odugovlačili sa prodajom feribota “Sveti Stefan 2” u 2016. godini, i koliko prolongiranje upravo ima veze sa završnim računom za tu godinu? Zbog pogrešnog činjenja, i nečinjenja, linija Bar –Bari-Bar je obustavljena 3. decembra 2016. godine nakon 52 godine. Da vas podsjetimo, o obustavljanju linije pisali smo pola godine ranije nego što se to desilo. Vi ste, sa druge
strane, ubjeđivali javnost da ćete kupiti brod, da novinarski navodi nisu tačni. Gdje je brod koji ste najavili polovinom ljeta prošle godine??? U momentu kad vam je došla voda do poda, za brod vezan na gat 5, što vidi cijela Crna Gora, i dalje navodite “privremeno obustavljen”. Gospodo iz Odbora direktora i menadžmenta, Barani će vas pamtiti po tome što je u vašim mandatima “Barska plovidba” izgubila liniju nakon 52 godine jer, složićete se, brod se ne kupuje i ne uvodi u liniju preko noći. Ostavili ste 80 pomoraca bez posla, iako tvrdite da mogu da se zaposle na teretnim brodovima.
 
A šta ćete sa posadama ta dva broda? Tvdrite - svi se mogu ukrcati! Mislite, svake prestupne će doći na red!!! Neumjesno je da se poigravate sa respektom pomoraca, jer su neki od njih stvarali pomorsku privredu u Baru i imaju godina staža koliko izvršni direktor godina. Što se tiče izvršnog direktora, i predsednika Odbora direktora, tu nema ništa lično. Međutim, pitali smo jeste li raspisali konkurs za izbor izvršnog direktora, istraživali smo i saznali da niste. Pitali smo koje su reference diplomiranog ekomiste Paunovića, koji prethodno nije imao dana radnog staža u pomorskoj privredi, da mu date neto platu 2.018 eura - više od premijerove plate. Nije naš problem što je gospodin Paunović, kad je došao u firmu, smatrao da su kapetan i zapovjednik broda dvije različite ličnosti na brodu. Šta ovdje nije tačno?  

Kažete da je Paunović “posložio” propuste i pogrešne korake. Hoćete da kažete da su njegovi ispravni koraci to što je, pored 55 već zaposlenih, zaposlio troje novih radnika u upravi firme i to bez prethodno raspisanog  konkursa, i u vrijeme kada je obustavljena linija Bar – Bari - Bar.

Gospodo iz Odbora direktora, je li vama svaka istina kao priča o platama po ITF-u. Obmanjujete javnost, navodite da je najniže primanje kormilara 1.300 eura. Po ITF, najniža plata kormilara je 1.665 dolara. Plata kormilara na brodu “Sveti Stefan2” - 900 eura. Kad pominjete ITF, objasnite zašto su pomorci, da bi se ukrcali, potpisivali dvojne ugovore na putničkim brodovima “Barske plovidbe”, istina Bojović i Paunović tada nisu bili u firmi, ali zna se ko jeste.

Tačno je da su na svjetskom tržištu pale cijene vozarina teretnih brodova, a da li je, gospodo iz Odbora direktora, uspjeh to što ste potpisali novi ugovor sa unajmiteljem teretnih brodova, 7.500 dolara po danu (po prvom ugovoru 10.800 dolara na dan). Podsjećamo javnost, 21. jula 2018. “Barska plovidba” je u obavezi da plaća glavnice kredita, na svakih šest mjeseci po dva miliona za oba broda. Garancije je dala Vlada!

Aktiviranje garancija s ovakvim poslovanjem je veoma realno očekivati. Pred izbore, predstavnici Vlade su vam kazali: “zbog nestručnog vođenja menadžmenta, doveli ste firmu tu gdje jeste“- ostavili državu bez pomorske linije.

Predsednik Odbora direktora “Barske plovidbe” Bojović potpisao je polovinom avgusta ugovor sa  Paunovićem koji je tada imenovan za izvršnog direktora. Na kraju, gospodine Bojoviću, nosite uniformu – policajac ste, profesor na Pomorskom  fakultetu, predsjednik Odbora direktora “Barske plovidbe” – imate li odobrenje ministra MUP-a da kao službenik ovog ministarstva obavljate djelatnosti za koje primate nadoknade.

U cilju objektivnog informisanja javnosti, nastavićemo da istražujemo, pored ostalog sa osvrtom i na imovinu koju su pojedini članovi sadašnjeg Odbora direktora stekli. Gospodine Bojoviću, kao policajac, možete nam pomoći u tome da zajedno nastavimo istraživački rad.