Društvo

Uređeno dvorište OŠ Mrkojevići u Pečuricama

| 09:02:2017 | 21:51:48

Zahvaljujući dobrotvorima, ljudima koji prepoznaju značaj obrazovanja za razvoj lokalne zajednice, Osnovna škola „Mrkojevići“ je ovih dana privela kraju još jednu fazu uređenja dvorišta matične škole u Pečuricama.
 
“Obnovili smo nekadašnje dječje igralište i obogatili ga novim sadržajima. Igralište je opremljeno ljuljaškama, klackalicama, toboganom i nizom drugih sadržaja koji se koriste u nastavi fizičkog vaspitanja. Dio sredstava opredijeljen je za dovršetak ograde oko dvorišta, a obezbijeđen je novac i za sajt škole čija je izrada u toku. Ukupna vrijednost donacije iznosi 2600 eura. Cjelokupan iznos je obezbijedila porodica naših iseljenika iz Čikaga, koja je željela da ostane anonimna”, kazao je za Radio Bar i Bar Info, direktor OŠ “Mrkojevići”, Osman Grgurević.

 
Prilikom nedavnog nevremena došlo je do obrušavanja dijela zida u dvorištu škole, a u pomoć je odmah pritekao jedan od roditelja, Muharem Đurović, koji je sopstvenim sredstvima obnovio potporni zid i dodatno uljepšao prilaz školi. Ukupna vrijednost ovih radova je 1440 eura.
 
Ova faza uređenja dvorišta je zaokružena obnavljanjem starog stepeništa kojim je olakšan pristup djece i roditelja područnom odjeljenju vrtića u Pečuricama. Radove na stepeništu i pratećoj ogradi finansirao je Dječji vrtić “Vukosava Ivanović Mašanović” iz Bara.

 
“Nastojaćemo da i u narednom periodu, zajedno sa roditeljima i širom zajednicom radimo na tome da škola bude prijatnije i bezbjednije mjesto za boravak učenika, a podsticajnija i opremljenija za sticanje novih znanja”, obećao je Grgurević.