Društvo

TO Bar na Sajmu turizma u Beogradu

| 25:02:2017 | 14:53:12

Na 39. Međunarodnom sajmu turizma “IFT”, koji se održava od 23. do 26. februara u Beogradu, Turistička organizacija Bar nastupa na zajedničkom štandu NTO i LTO. Ove godine je Crna Gora zemlja partner sajma.
 
Na ovoj tradicionalnoj veoma značajnoj i uspješnoj manifestaciji nastupa preko 1.200 izlagača iz 56 zemalja. Očekuje se više od 70.000 posjetilaca.
 
Sa TO Bar nastupili su brojni predstavnici turističke privrede iz barske opštine - hoteli: HTP “Trend Korali”, “Franca”, “Sidro”, “Porto Sole”, “Sea Fort”, “Sato”, “Južno more”, “Kalamper”, “Nautilus”, “Adria”, “Vila Babović”, “Montenegro”, “Galeb”, “Vila Fontana”, “Lovćen”, “El Mar”, “Akapulco”, zatim kamp “Utjeha”, predstavnici privatnog smještaja: apartmani “Lara”, “Sky Fort”, “Kuća Lekovića”, “Tošić”,  “Alona”, “Lotos”, “Jadranski biser”, kao i ronilački centar “Octo” i T.A. “Riva travel”.
 
“Vladalo je veliko interesovanje  turističkih agencija i individualaca za cijene u privatnom i hotelskom smještaju, izlete na Skadarskom jezeru, za biciklističke staze i pješačke ture po okolnim planinama, za kurseve ronjenja i drugim aktivnostima, manifestacije, turističke atrakcije, kulturno-istorijsko nasljeđe itd. Većina hotelijera je obnovila ugovore i produžila dosadašnju uspješnu saradnju sa turoperatorima i turističkim agencijama, a neki od njih su sklopili ugovore sa novim agencijama iz Srbije i drugih zemalja učesnica sajma. Posjetioci našeg štanda, pored upoznavanja sa ponudom za ovu sezonu, imaju i priliku da degustiraju domaće crmničko vino, lozu, kao i domaću pršutu, sir i masline. Gosti iz Srbije su na prvom mjestu  u ukupnom turističkom prometu Opštine Bar po broju noćenja sa preko 434 000”, kažu u TO Bar.