Društvo

Dvije nagrade za učenike OŠ Srbija

by Darija Marđokić | 07:03:2017 | 12:36:40

Na četrnaestom literarnom konkursu koje je održano u organizaciji udruženja “Mailing List Histria”, dvoje učenika OŠ “Srbija” osvojilo je nagrade. Učenik sedmog razreda Marko Pecović je osvojio drugo, a učenica devetog razreda Margaret Čelić treće mjesto, uz značajne novčane nagrade.
 
“Osnovna škola ‘Srbija'’ iz Starog Bara i ove godine može da se pohvali učešćem i osvajanjem nagrada na internacionalnim takmičenjima”, kazala je profesorica italijanskog jezika u OŠ Srbija Jadranka Marković, koja je ujedno bila i njihov mentor.

 
Zahvalnice, diplome i novčane nagrade učenicima su uručene prvog marta u Kotoru. Predstavnici Udruženja ‘’Mailing List Histria’’, kao i predstavnici Zajednice Italijana Crne Gore su prigodnim programom još jednom izrazili zadovoljstvo i zahvalnost za učešće učenika naših škola u njihovom projektu.

 
Udruženje “Mailing List Histria” iz italijanske regije Friuli Venecija Đulija osnovano je u cilju očuvanja i jačanja veza sa Italijom. Udruženje nastoji da, kroz različite projekte, očuva i ojača kulturni identitet Italije na prostorima Slovenije, Hrvatske i Crne Gore. Jedan od tih projekata jeste i literarni konkurs koji objavljuje radove na italijanskom jeziku.