Protokol

Barska delegacija na ekonomskom samitu u Istanbulu

| 05:04:2017 | 15:19:28

Delegacija Opštine Bar koju predvodi predsjednik dr Zoran Srzentić, na poziv “Marmara Group Fondation”, učestvuje na 20. Evroazijskom ekonomskom samitu, koji se održava u Istanbulu 4. i 5. aprila.
 
Tema Samita je ekonomski i održivi razvoj, energija, transport, izazovi sa kojima se susrijeću EU i budući pravci, kao i uticaj religije na mir i prevazilaženje nasilja, te veze između migracija i terorizma.

 
Na Samitu koji je okupio preko 300 učesnika iz sfere politike, biznisa i drugih udruženja učestvuju i sadašnji i bivši predsjednici  balkanskih zemalja Mladen Ivanić i Melika Mahmutbegović (BiH), Đorđe Ivanov (Makedonija), Boris Tadić (Srbija), Bujar Nishani i Bamir Topi (Albanija), Stjepan Mesić i Ivo Josipović (Hrvatska) kao i ministri prosvjete i zdravlja iz Crne Gore, Damir Šehović i Kenan Hrapović.

 
Predsjednik Opštine se tokom prvog dana Samita susreo i sa predstavnicima naše dijaspore i poslovnih ljudi sa naših prostora koji zive u Turskoj. Tom prilikom je iskazana njihova spremnost za investiranje u matičnu zemlju, na čemu će se ubuduće zajednički raditi.