Protokol

Bar bez najboljeg sportiste

| 28:12:2012 | 01:16:03

Predsjednik Opštine Bar Žarko Pavićević je na prigodnoj svečanosti uručio nagrade najboljim sportistima Bara u 2012. godini. Komisija za izbor, koju su činili predstavnici lokalne uprave i sportski novinari, istakla je da je ovo bila jedna od najslabijih godina kada je barski sport u pitanju, uprkos tome što odavno nisu postojali ovako dobri uslovi za bavljenje sportom, posebno dvoranskim, pa zbog toga i nisu proglasili najbolje u najvažnijim kategorijama. 
 
Za najuspješniju sportsku ekipu proglašen je Karate klub “Bar”, čiji članovi su, od pionira do seniora, tokom 2012. godine osvojili čak 444 medalje, kao i 10 titula prvaka Crne Gore i tri medalje na Balkanskom prvenstvu. Predsjedniku kluba Almiru Cecunjaninu uručen je pehar i novčana nagrada od 1000€.

 
U uvjerenju da je omladinski sport osnova za ostvarivanje vrhunskih rezultata, sedmoro mladih Barana je proglašeno perspektivnim sportistima: Jovan Milić, član Džiju-džicu kluba “Mornar”, Nadežda Milošević iz Skijaškog kluba “Trojeručica”, Iva Vujošević, odbojkašica ŽOK “Galeb”, Miloš Adžić iz Karate kluba “Bar”, Bogdan Masoničić, fudbaler FK “Mornar”, Bogdan Stevović, član Teniskog kluba “Bar” i Lazar Pavićević, košarkaš KK “Mornar”.
 
Komisija je ove godine ustanovila i specijalnu nagradu za afirmaciju barskog i crnogorskog sporta koja će se dodjeljivati svake godine sportisti ili sportskom radniku poniklom u Baru. Ove godine tu nagradu su dobili Majda Mehmedović, reprezentativka Crne Gore u rukometu, i Vlatko Đonović, pomoćni trener ženske rukometne reprezentacije, koja je ove godine osvojila srebrnu medalju na Olimpijskim igrama i zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu. Njih dvoje su, pored plakete, dobili i novčanu nagradu od po 1000€.

 
Predsjednik Opštine Žarko Pavićević izrazio je žaljenje što ove godine nije izabran najbolji sportista Bara, posebno imajući u vidu da su crnogorski sportisti, a prije svih ženska rukometna reprezentacija, ostvarili istorijski uspjeh.

 
“Vjerujem da ćemo predanim radom sportista, uprava i stručnih štabova već sljedeće godine imati mnogo bolje rezultate. Raduje me što danas među nama ima toliko perspektivnih sportista od kojih će mnogi, uvjeren sam, nastupati i za nacionalni tim. Lokalna uprava će nastaviti da stvara sve preduslove kako bi se mladi mogli baviti sportom. Tokom 2013. godine planiran je početak izgradnje zatvorenog bazena, a to je jedini sportski objekat koji nam nedostaje” – kazao je Pavićević.
 
U ime nagrađenih zahvalili su se Almir Cecunjanin iz Karate kluba “Bar” i Vlatko Đonović, pomoćni trener ženske rukometne reprezentacije Crne Gore.