Protokol

Opštinski čelnici ugostili delegaciju Stare Pazove

| 26:04:2018 | 19:16:14

Delegacija opštine Stare Pazove na čelu sa predsjednikom Opštine Đorđom Radinovićem boravila je danas u zvaničnoj posjeti Opštini Bar. Delegaciju su osim predsjednika činili i pomoćnik predsjednika Opštine za međunarodne odnose i regionalnu saradnju Vladimir Jovanović, kao i Irena Uhrik iz Kancelarije za lokalno-ekonomski razvoj opštine Stara Pazova.
 
Delegaciju su pozdravili predsjednik Opštine Bar dr Zoran Srzentić i predsjednik Skupštine Opštine Bar Radomir Novaković.
 
Prvi čovjek Bara dr Zoran Srzentić iskazao je zadovoljstvo današnjom posjetom, uz nadu da je ovo početak jedne uspješne saradnje između Opštine Bar i Opštine Stara Pazova. Posebno je istakao mogućnost privredne saradnje, prije svega kroz bolju valorizaciju slobodne bescarinske zone u Baru, koja može biti naročito interesantna za privredne subjekte sa teritorije Srbije ali i šire, a sve u cilju otvaranja novih proizvodnih pogona.
 
“Strateški pravci razvoja Opštine Bar su turizam, saobraćaj i poljoprivreda, ali i dalja valorizacija Starog Bara i Skadarskog jezera, a jedna od najbitnijih karakteristika Bara jeste njen multietnički sklad, međusobno razumijevanje i tolerancija između ljudi različitih vjera i nacija”, istakao je dr Srzentić u razgovoru sa predsjednikom Radinovićem.
 
Radinović je istakao da je Stara Pazova takođe grad koji karakteriše multietnički sklad, a jedna od značajnih karakteristika jeste i značajno razvijena oblast poljoprivrede i industrijske proizvodnje, gdje svoje poslovanje u okviru industrijske zone obavlja preko 100 kompanija iz Zapadne Evrope.
 
Na kraju susreta, zajednički je konstatovana obostrana spremnost za dalji razvoj saradnje, naročito u oblasti privrede i proizvodnje, kroz bolju iskorišćenost bescarinskih zona na području obje opštine, što će za rezultat imati otvaranje novih radnih mjesta.