Protokol

Sastanak za unaprijeđenje saradnje sa Šangajem

| 23:10:2012 | 21:59:38

Predsjednik Opštine Bar Žarko Pavićević sastao se sa predstavnicima Međunarodne lučke grupe iz Šangaja, kako bi razgovarali o mogućnostima za uspostavljanje saradnje između dva grada. Sastanku je prisustvovao i direktor Luke Bar Slobo Pajović.
 
Predstavnici kineske delegacije istakli su da je cilj njihove posjete upoznavanje sa ekonomskim potencijalima Crne Gore i iznalaženje mogoćnosti za saradnju, prije svega u oblasti lučkog poslovanja.

 
Predsjednik Opštine je goste upoznao sa osnovnim karakteristikama Bara i istakao spremnost lokalne uprave za buduću saradnju.
 
“Opština Bar već ima uspostavljene prijateljske odnose sa Vladom Šangaja, ali smatramo da postoje uslovi za razvoj saradnje i u oblasti privrede i turizma. Iako je Crna Gora teritorijalno mala zemlja, veoma smo zainteresovani za privlačenje kineskih investitora i spremni da budemo partneri u oblastima koje su za Vas interesantne” - kazao je Pavićević.

 
Predstavnici Međunarodne lučke grupe iz Šangaja u sklopu posjete Crnoj Gori, pored posjete Opštini Bar, Luci Bar i Kontejnerskom terminalu, sastaće se i sa Ministrom saobraćaja i pomorstva u Vladi Crne Gore, predsjednikom Opštine Tivat, te obići Atlas kapital centar i marinu Porto Montenegro.