Protokol

Uručena donacija Organizaciji slijepih za Bar i Ulcinj

| 28:01:2016 | 18:00:32

Povodom donacije kompjuterske opreme Organizaciji slijepih za Bar u Ulcinj, predsjednik Opštine Bar dr Zoran Srzentić danas je ugostio Veselina Joketića, predsjednika tog udruženja.

Kako je rečeno nova oprema će biti od velike pomoći u izdavanju zvučnog časopisa i zvučnih knjiga, a u cilju ostvarivanja prava na nesmetanu informisanost i edukaciju osoba oštećenog vida.

Predsjednik Srzentić je gostima poželio dobrodošlicu i istakao zadovoljstvo što je Opština Bar u prilici da pruži pomoć ovoj Organizaciji u obezbjeđivanju publikacija u zvučnoj tehnici.

„Barska lokalna uprava je do sada imala sluha, ali i obavezu da pomaže ovo udruženje. Smatramo da je članovima Organizacije slijepih neophodna pomoć, a podrazumijeva se da ćemo i u narednom periodu nastaviti da pružamo podršku za potrebe funkcionisanja udruženja. Ovim putem ćemo postojeću saradnju između Opštine Bar i Organizacije slijepih ne samo nastaviti, već i unaprijediti. Upravo jedan od vidova te saradnje je i povod današnje posjete, odnosno donacija kompjuterske opreme koja je potpuno prilagođena potrebama ovog udruženja“, naveo je dr Srzentić.

Predsjednik Organizacije slijepih se zahvalio barskoj lokalnoj upravi na vrijednoj donaciji i predsjednika Opštine upoznao sa aktivnostima ovog udruženja, ali i problemima sa kojima se susrijeću.

„Vjerujem da će i u danima koji slijede biti prilike da zajednički sarađujemo na ostvarivanju svih aktivnosti koje doprinose radu naše organizacije i da uz vašu podršku možemo pomoći sugrađanima sa oštećenim vidom“, zaključio je Joketić.