Protokol

Novaković uručio vrijedan poklon Adnanu Biševiću

by Darija Marđokić | 24:08:2016 | 13:12:50

Vijest da je Baranin Adnan Bišević, našao i vratio dokumenta i 3.500 eura italijanskom državljaninu koji je došao na odmor u Crnu Goru, nije ostavila ravnodušnim predsjednika Skupštine Opštine Bar Radomira Novakovića Cakana. On je tim povodom pozvao Biševića u svoj kabinet kako bi mu odao priznanje i uručio nagradu za ovo djelo.
 
Novaković je kazao da je smatrao da neko iz lokalne samouprave treba da se oglasi na ovu vijest koja je obišla čitav region, i da Bišević treba da bude nagrađen.
 
“Smatram da, kao čovjek koji dolazi iz jedne druge branše, privrede, gdje su dobri potezi radnika uvijek bili nagrađivani, minimum što mogu da uradim jeste da ugostim Biševića i da mu od svoje prve opštinske plate kupim poklon. Da na taj način iskažem poštovanje prema društveno odgovornim ljudima koji rade u lokalnoj samoupravi. Kao čovjek iz zakonodavne vlasti na neke stvari ne mogu da utičem, ali kao predsjednik SO Bar i kao građanin ovoga grada mogu svojim primjerom i zalaganjem da pokažem u kom prvacu treba da ide ovaj grad. Pored niza loših, mi u ovom gradu imamo i svijetle primjere, a jedan od njih je Adnan Bišević. On je pokazao svojim djelima da zna da cijeni i poštuje zajednicu i ljude oko sebe”, kazao je Novaković dodavši da će svaka plata koju primi kao predsjednik SO Bar otići u dobrotvorne svrhe.
 
Bišević se zahvalio Novakoviću na izgovorenim riječima i objasnio da je njegov čin odraz kućnog vaspitanja.
 
“Ne smatram da sam učinio neko veliko čudo, mislim da je to moralna, ljudska i profesionalna obaveza svakog od nas - da ono što mu ne pripada i što nije njegovo vrati”, kazao je Bišević.
 
Predsjednik SO Bar Radomir Novaković Cakan istakao je da je sliku kupio od mladog slikara iz Sutomora, Miloša Kontića, studenta na Likovnoj akademiji na Cetinju čime je pokazao da pomaže mlade i perspektivne ljude iz našeg grada.
 
Novaković je pozvao svakoga ko misli da je njegov posao kao predsjednika SO Bar lak da ga “slobodno zamijeni na toj funkciji”.
 
“Bez ikakvih problema ću ustupiti moju fotelju, jer mi nije želja da ostanem predugo, već samo da pokažem da grad može da ide napred i drugačijim tokom”, zaključio je Novaković.